,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Eğitim Bir Sen: "Kamu görevlileri de bayram ikramiyesi almalı"

Eğitim Bir Sen: "Kamu görevlileri de bayram ikramiyesi almalı"
Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi işyeri temsilcileri toplantısında konuşan Şube Başkanı Ali Deniz, emeklilere bayram ikramiyesi verilecek olmasını olumlu karşıladıklarını ancak kamu görevlilerinin kapsama dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, emeklilere bayram ikramiyesi verilecek olmasını olumlu karşıladıklarını ancak kamu görevlilerinin kapsama dahil edilmemesinin önemli ve giderilmesi gereken bir eksiklik olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi işyeri temsilcileri ile bir araya geldi. İki yüzü aşkın işyeri temsilcisinin katıldığı toplantıda iş güvencesinden performans değerlendirme taslağına kadar birçok konu dile getirildi.

İşyeri temsilcilerinin memnuniyet, talep, öneri ve şikâyetlerini dile getirdikleri anket çalışmasının da yapıldığı toplantıda Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 15 Mayıs'ta belirlenecek olan yetkili sendika mutabakat çalışmalarında gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı katılımcılara teşekkür etti.

İş güvencesini, milletin ve devletin bekası noktasındaki garantör değerlerden biri olarak gördüklerini kaydeden Deniz, kamu hizmetinin niteliğinin kamu görevlilerinin çalışma şartlarından bağımsız düşünülemeyeceğini, çalışanların motivasyonunu bozan açıklamaların, düzenlemelerin hizmetin niteliğini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.

"Şiddet, bütün toplumu esir alıyor"

Her geçen gün artış gösteren ve daha çok eğitimcileri hedef alan çirkin olayların yanlış eğitim düzeninin sonuçları olduğunu ifade eden Deniz, şöyle konuştu: "İstisna olması bile arzu edilmeyen olayların öğrenci, öğretmen, veli, yönetici arasında mobbingden öldürmeye varan çeşitlilikte meydana gelmesi, konunun çok boyutlu irdelenmesini zorunlu kılmaktadır. Şiddet, sadece eğitim kurumlarını ve camiasını değil, bütün toplumu etkiliyor. Eğitimle ortadan kaldırılacak şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, bunun geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta doğru tırmanıyor olması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir."

"Performans değerlendirme taslağı ivedilikle geri çekilmelidir"

Performans değerlendirme uygulamasıyla öğretmenin itibarsızlaştırılmasının yolunun açıldığını, her türlü şiddete, tacize, baskıya açık hâle getirildiğini vurgulayan Deniz, "Öğretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine onu hedef alan saldırılar karşısında sessizliğe gömülmenin akılla, mantıkla izah edilecek bir yanı yoktur. Bu mesele hepimizi, bütün toplumu ve geleceğimizi ilgilendirmektedir. Daha fazla zaman kaybedilmeden harekete geçilmeli; güvenli yarınlar için, geleceğimiz olan gençleri yetiştiren eğitimcileri şiddetten korumak için gereken önlemler bir an önce alınmalıdır. Performans değerlendirme taslağı da ivedilikle geri çekilmelidir." diye konuştu.

"Mülakatla atama yöntemine son verilmeli"

Mülakatla atama yöntemine de son verilmesi çağrısında bulunan Deniz, "Atamaların mülakatla yapılması, adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca birkaç dakikalık mülakatla elenmesi hakkaniyete aykırıdır ve maşeri vicdanı yaralamaktadır. Ayrıca, bugüne kadar yapılan uygulama, atanan öğretmen sayısının iki katı tutarında Bakanlığa küskün ve toplumdan dışlanma tehlikesi yaşayan bir mağdur kitlesi oluşturmuştur. Vicdanları yaralayan mülakatla atama yöntemine son verilmeli, hakkaniyet, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre bir istihdam şekli düşünmelidir." dedi.

"Kamu görevlileri de bayram ikramiyesi almalı"

"Dini bayramlarda ikramiye verilmesi Memur-Sen olarak son toplu sözleşme dahil geçmişten bugüne dile getirdiğimiz bir teklifti." diyen Deniz, "Teklifin emekliler yönüyle karşılanması mutlu ederken kamu görevlilerinin kapsama dahil edilmemesi önemli ve giderilmesi gereken bir eksiklik. 1 Mayıs’ta emek kesimine, kamu görevlilerine çifte bayram yaşatmak için Bakanlar Kurulu’nun oluşturduğu paketin kapsamına, son toplu sözleşmede Memur-Sen’in teklifleri arasında yer alan konular dahil olmalı. Türkiye’nin gücünden ve büyüklüğünden kamu görevlileri de pay almalı. Bakanlar Kurulunda karar verilen paketin kapsamına kamu görevlileri de eklenirse; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, Türkiye'nin Adil Paylaşma Bayramı mottosuyla da kutlanmış olur. Hem teklif hem de ısrar ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55