,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Ege'de artçı sarsıntılar sürüyor

Ege'de artçı sarsıntılar sürüyor
Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremden sonra yüzden fazla artçı sarsıntı meydan geldi.

Ege Denizi'nde meydana gelen depremden etkilenen Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda 2 kişi ölürken Osmanlı döneminde kalma Defterdar Camii'nin de minaresi yıkıldı. Şu ana kadar yüzden fazla artçı sarsıntı kaydedildi.

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremden etkilenen Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda 2 kişi ölürken Osmanlı döneminde kalma Defterdar Camii'nin de minaresi yıkıldı.

Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi.

Yaşanın bu depremin ardından yüzden fazla artçı sarsıntı kaydedildi. Depremin, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildiği belirtilirken birçok vatandaş geceyi dışarıda geçirdi. Deprem anında yaşanan panik anları da bazı güvenlik kameralarına yansıdı.

Depremin ardından deniz seviyesi yükselirken bazı araçların yükselen su nedeniyle sürüklendiği belirtildi. Ayrıca sahile yakın yerlerde bulunan otelleri bu bastığı görüldü.

"10 santim tsunami dalgası ölçüldü"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, depremde Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 santim tsunami dalgası ölçüldüğü belirtildi.

Açıklamada,  "Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 cm tsunami dalgası ölçülmüştür. Bodrum ve civarı kıyı bölgelerimizde tsunami gözlenmiştir. UNESCO/Hükümetler arası Oşinografi Komisyonu çatısı altında bölgesel Tsunami Hizmet Sağlayıcı olarak görev yapan merkezimiz deprem sonrasında AFAD'a ve ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlara bölgede tsunami olabileceğine dair tehlike mesajını iletmiş olup gözlem ve değerlendirmelerine devam etmektedir. Bu depremin bu andan sonra mevcut gözlenen ve ölçümlenen değerlerden daha yüksek bir dalgaya neden olması beklenmemektedir." denildi.

Öte yandan Bodrum'daki tatilcilerin bazıları depremin ardından yaşadıkları korku ve panikle tatillerini yarıda bırakıp Bodrum'dan ayrıldıkları belirtildi.

2 kişi öldü, tarihi caminin minaresi yıkıldı

Depremden en çok etkilenen bölge ise Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası oldu. Adada deprem nedeniyle 2 kişi ölürken bazı kişiler de yaralandı. Ölenlerden birinin Türk diğerinin de İsveç olduğu öğrenildi.

Depremde ayrıca adadaki Osmanlı dönemi cami de zarar gördü. 1724 yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından Defterdar Camii'nin minaresi yıkıldı.

Cami, Platani köyündeki cami ile birlikte adada açık olan ve namaz kılınabilen iki camiden biri olarak biliniyor.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55