,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Ege Maden İhracatçıları Birliği Marble Fuarı’nda

Ege Maden İhracatçıları Birliği Marble Fuarı’nda
Ege Maden İhracatçıları Birliği Marble Fuarı’nda ithalatçılarla doğaltaş ihracatçılarını buluşturdu

Doğaltaş sektörü 2 milyar dolar ihracat hedefi içinMarble Fuarı’nda büyük bir adım attı

2017 yılı için yüzde 20 ihracat artış hedefleyen Türk Doğaltaş Sektörü, dünyanın büyük iki fuarından biri olan 23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda ithalatçılarla, ihracatçıları bir araya getirdi.

 

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlendiği ve dünyanın en büyük doğaltaş fuarı kabul edilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda yaptığı kura çekimi ile tespit ettiği 55 ithalatçıyı Marble Fuarı sırasında hem İzmir’de ağırladı, hem de doğaltaş ihracatçılarıyla bir araya getirdi.

 

Xiamen Fuarı sırasında dünyanın dört bir tarafından tespit edilen 55 ithalatçıya ilave Hindistan, Çin, Avustralya, İtalya, İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan ithalatçıları İzmir’de ağırladıklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Marble Fuarı’nın ikinci günü ithalatçılarla, Türk doğaltaş ihracatçılarını ikili iş görüşmelerinde buluşturduklarını, Türkiye’nin 48 ilinden gelen yüzlerce çeşit ve desendeki Türk doğaltaşlarını alıcıların beğenisine sunduklarını kaydetti.

 

Marble Fuarı’nı Türk doğaltaş sektörünün bayramı olarak nitelendiren Kaya, “Bizim organizasyonumuz yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Xiamen’den 200 ithalatçıyı İzmir’de ağırlıyor. Bizlerin organizasyonları dışında çok sayıda ülkeden ithalatçılar Marble Fuarı’na geldi. Bu sayede hem ihracat pazarlarımız çeşitlenecek, hem de ihracatımız artacak, 2017 yılı için ortaya koyduğumuz yüzde 20 ihracat artışını sağlayacağız” diye konuştu.

 

2017 ihracat hedefi 2 milyar doları aşmak

 

Türk doğaltaş sektörünün ihracatı 2016 yılında, 2015 yılına göre yüzde 5’lik azalışla 1 milyar 906 milyon dolardan, 1 milyar 805 milyon dolara geriledi. Doğaltaş sektörü, 2017 yılında gerilemeyi durdurup artışa geçmeyi hedefliyor. Xiamen Fuarı’ndaki başarılı ikili iş görüşmeleri ile umutlanan sektör, İzmir Marble Fuarı’nda da beklentilerinin karşılığını buldu. Hedef 2017 yılı sonunda Türkiye’ye 2 milyar doların üzerinde döviz kazandırmak.

 

Türkiye’nin doğaltaş ihracatında Çin 730 milyon dolarlık tutarla ilk sırada yer alırkan, Çin’i 288 milyon dolarlık ihracatla Amerika Birleşik Devletleri, 119 milyon dolarlık doğaltaş ihracatı ile Suudi Arabistan takip etti. Türk doğaltaş sektörü, 2016 yılında, 174 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

 

Marble Fuarı’nın İzmir kent ekonomisine katkısı 100 milyon doları aşıyor

 

Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, doğaltaş sektörünün ihracat bağlantılarına evsahipliği yaparken, İzmir’in kent ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Fuar döneminde İzmir’deki oteller, restoranlar, araç kiralama, taksi, tercümanlık hizmetleri başta olmak üzere hizmet sektörlerinde Marble Bayramı yaşanıyor. İzmir Marble ve Teknolojileri Fuarı’nın İzmir ekonomisine katkısı 100 milyon doları aşıyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55