,
  • BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Ebu Zuhri: Yerleşimcilerin terör eylemleri "Akabe ihanetinin" yansımasıdır

Ebu Zuhri: Yerleşimcilerin terör eylemleri "Akabe ihanetinin" yansımasıdır
Hamas yöneticilerinden Dr. Sami Ebu Zuhri, Yahudi çetelerin Nablus'ta gerçekleştirdikleri terör eylemlerinin, Ürdün'ün Akabe şehrinde düzenlenen 5'li ihanet toplantısının hayata yansıması olduğunu dile getirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yöneticilerinden Dr. Sami Ebu Zuhri, Yahudi çetelerin Nablus'ta gerçekleştirdikleri terör eylemlerinin, Ürdün'ün Akabe şehrinde düzenlenen 5'li ihanet toplantısının hayata yansıması olduğunu dile getirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı yöneticilerinden Dr. Sami Ebu Zuhri, Yahudi yerleşimci terör çetelerinin, dün gece Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında gerçekleştirdikleri terör eylemlerinin, Filistin'deki direnişin kırılması amacıyla Ürdün'ün Akabe şehrinde düzenlenen 5'li ihanet toplantısının hayata yansıması olduğunu belirtti.

Ebu Zuhri, Yahudi terör çetelerinin işgal askerlerinin gözetimi ve himayesi altında Huvvare kasabasında gerçekleştirdiği korkunç terör eylemlerinin, haklı ve meşru direnişin daha da yaygınlaşmasından başka bir sonuç doğurmayacağını ve Filistin halkının kanlarını akıtmayı, evlerini, arabalarını ve arazilerini yakmayı kendilerine serbest gören işgalcilerin saldırgan tutumlarının karşılıksız kalmayacağını dile getirdi.

Nablus'ta siyonist barbarlık: 1 şehid, 390 yaralı Ebu Zuhri açıklamasında, "Yerleşimcilerin Huvvare'deki kahraman halkımıza yönelik olarak gerçekleştirdikleri ve canlı yayınlarda TV kameralarıyla kayıt altına alınan korkunç terör eylemleri, bizim düşmanlık ve saldırganlıkta sınır tanımayan tehlikeli bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzun yeni bir delilidir. Bu düşman kendisinin eli kanlı yerleşimcilerinin cinayet, yıkım ve tahribat suçlarını işleyebilmeleri için onlara her türlü imkânı sağlamakta ve onları özel koruma altına almaktadır." ifadesine yer verdi.  

Depremden dönen Filistinliyi siyonist işgalciler şehid etti İşgalcilerin özel olarak himaye ettiği 400 civarında Yahudi yerleşimci terörist dün gece Huvvare kasabasında büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silah ve bıçaklarla saldırarak 400 civarında Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmıştı.

Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişti. Samih Aktaş'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer aldığı belirtildi.

Bu olaydan kısa bir süre önce siyonist rejim, Filistin, Mısır, ABD ve Ürdün'ün katılımıyla Ürdün'ün Kızıldeniz'in Akabe Körfezi'ne bakan Akabe şehrinde gerçekleştirilen toplantıda, işgal rejimiyle Filistin Yönetimi'nin geçmişte imzalanan anlaşmalara bağlı kalma ve sözde "adil ve kalıcı barış" sağlanması için çalışma sözü verdikleri belirtilmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55