,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Düşünce ve İnanç Platformu: “Şiddetin son bulmasını istiyoruz”

Düşünce ve İnanç Platformu: “Şiddetin son bulmasını istiyoruz”
Son zamanlarda artış gösteren kadın cinayetlerine ilişkin basın açıklaması yapan Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu, kadınlara yönelik cinayet ve şiddet olaylarının son bulmasını istedi.

Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu; cinayet ve şiddet olaylarının son bulmasını istedi.

Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu, son zamanlarda artış gösteren kadın cinayetlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına, platforma bağlı dernek üyeleri katıldı. Basın açıklamasını Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu adına Avukat Adile Gürbüz okudu.

Batman halkının dini, örf ve adetleriyle maneviyatını kaybetmemiş bir şehir olduğunu belirten Gürbüz, “İlimizde 8 ve 24 Ağustos’ta meydana gelen iki elim olayda eşleri tarafından saldırıya uğrayan Cahide İnan ve Kübra Oğur yaşamını kaybetti. Kurban Bayramı’nı taziyelerin derin üzüntüsüyle geçirdiğimiz bu saldırıları lanetliyoruz. Yaşam hakkının kutsallığı yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ‘Kim bir insanı (suçsuz yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de suçsuz bir insanı ölümden kurtarırsa, sanki bütün insanları ölümden kurtarmış gibidir.’ (Maide, 5/32) ayeti kerimesiyle yer bulmuş. Anayasamız ve ceza kanunlarımızla da yaşam hakkı, suçluya en ağır cezalarla korunmuştur.” dedi.

Kadına yönelik saldırı ve cinayet olayları hakkında açılacak soruşturma ve davaların takipçisi olacaklarını ifade eden Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti:

“Geride acılı ailelerini, çocuklarını ve sevenlerini bırakan kadınların sırf evlilik birliklerinde yaşanan sorunlar nedeniyle öldürüldüğü iddiasını basında takip ettik. Aile birliği aradaki bir akit sebebiyle değil, insanın insana eş olması, yoldaş olması nedeniyle kutsaldır. Evliliklerin mutlu ve sağlıklı bir şekilde kurulması, sürdürülmesi ve bu mümkün olmadığında dinen ve hukuken hak olan boşanmanın saygıyla gerçekleşmesi için çaba harcamalıyız. Bu kapsamdaki çalışmalarımızın yanı sıra soruşturmaların ve açılacak davaların takipçisi olacağız.”

Batman halkının dini, örf ve adetleriyle maneviyatını kaybetmemiş örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Gürbüz, saldırıya uğrayan kadınların çevredeki vatandaşlar tarafından korunmaya çalışılmasının şiddete karşı bir duyarlılık göstergesi olduğunu belirtti.

Gürbüz,” Kadına, erkeğe, çocuğa ve yaşlıya değer veren şehrimizde cinayet ve şiddet olaylarının son bulmasını diliyoruz. Batman halkı dini, örf ve adetleriyle maneviyatını kaybetmemiş örnek bir şehirdir. Büyüyen ve gelişen yaşadığımız toplumun güvenliğinin, yaşanılabilir bir belde olmasının sorumluluğu her bir ferdin üzerindedir. Bu noktada şunu özellikle ifade etmek istiyoruz ki; dükkânda eşi tarafından bıçaklanan Cahide İnan’ın oradaki vatandaşlar tarafından korunmaya çalışılması, şiddete karşı tavırları toplumun tamamına yayılmasını dilediğimiz bir duyarlılık örneğidir.” diye konuştu.

Gürbüz, son olarak şunları söyledi: “Değerli Batmanlı hemşerilerimizden, kanaat önderlerimizden, imamlarımızdan, kamu kurumlarından, sivil toplum örgütlerinden, kadın cinayetlerine, aile içi şiddete karşı daha çok mücadele etmeleri için desteklerini istiyoruz. Vefat eden Cahide İnan ve Kübra Oğur’a Allah’tan rahmet, Batman halkına ve acılı ailelerine Düşünce ve İnanç Kadın Platformu adına sabırlar diliyoruz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55