,
  • BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Dursun: "İslami kültürle hayatımızı inşa edersek Kudüs kurtulur"

Dursun: "İslami kültürle hayatımızı inşa edersek Kudüs kurtulur"
Her yıl Ramazan ayının son cumasında kutlanan 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle açıklamalarda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Kudüs'ün; dünya Müslümanlarının ortak değeri olduğunu söyledi.

Kudüs'ün; Hz. Ömer'in, Selahaddin-i Eyyubi'nin Müslümanlara bir emaneti olduğunu belirten Prof. Dr. Şemsettin Dursun, "Eğer Hz. Ömer, Selahaddin-i Eyyubi'ler gibi İslam'ı kuşanır, İslami kültürle hayatımızı inşa edersek Kudüs kurtulacaktır." dedi.

"Batı'nın, zulmü görmezden gelmesi kabul edilemez"

Son yıllarda Filistin'de yaşananların içler acısı bir durum olduğunu aktaran Dursun, "Son zamanlarda özellikle Filistin'de olup biten olaylar bizim ciğerimizi dağlamakta, içimizi kanatmaktadır. Biz Müslümanlar bundan çok dersler çıkarmalıyız. Zira Filistin'de israilin yaptığı zulüm ve katliamlar hiçbir şekilde izah edilemez. Fakat bu konuda Batı'nın, ABD'nin çifte standart ortaya koyması ve bunu görmezden gelmesi aslında dikkat çekicidir. Bir yerde mahsur kalan bir köpek ya da bataklıktaki bir ördek noktasında saatlerce yayın yapan Batı'nın, onlarca Müslümanın Filistin'de şehid edilmelerini görmezden gelmesi hiçbir şekilde izah edilemez. Bu bize büyük dersler vermektedir." dedi.

"Kudüs bize emanettir"

Kudüs'ün bütün dünya Müslümanlarının ortak değeri olduğuna işaret eden Dursun, "Kudüs'ün; Hazreti Ömer'in, Selahaddin-i Eyyubi'nin bize bir emanetidir. Biz eğer Hazret-i Ömer, Selahaddin-i Eyyubi'ler gibi İslam'ı kuşanır, İslami kültürle hayatımızı inşa edersek Allah'ın izniyle Kudüs kurtulacaktır. Küfür tek millettir. İslam dünyasında oynanan oyunlar gözler önündedir. Batı ve ABD'nin Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Yemen'de olsun; Suudi Arabistan üzerindeki hegemonyaları, onları alet etmeleri ve onların da onlara gönüllü olarak alet olmaları hayra alamet değildir." diye konuştu.

"Hazret-i Ömer, Selahaddin-i Eyyubi gibi İslami şuurla kuşanmalıyız"

Konuşmasının devamında Dursun, şunları söyledi: "Dünya Müslümanları bu konuda kendine gelmeli, Kur'an ve sünnetin gölgesinde kendi hayatlarını inşa etmeli ve Hazret-i Ömer'ler, Selahaddin-i Eyyubi'ler gibi İslami bir şuurla kuşanmamız gerekir. Bizim bu olaylardan dersler çıkararak kendimize çekidüzen vermemiz ve kendi hayatımızı İslam'ın, imanın ve Kur'an'ın gölgesinde inşa etmemiz gerekir. Biz bunu başarabilirsek eminim birçok şey değişecektir. Müminler eğer kardeşliği tesis edip birlikte hareket ederse muzaffer olacaklardır."

"Ne zaman Müslümanlar ittihat noktasında adım atarsa o zaman Kudüs de Suriye de Yemen de kurtulur"

Dünya Müslümanlarının birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Dursun, Maalesef işimize yaramayan, gündemimizde olmaması gereken meselelerle kendi zamanımızı heba ediyoruz ve bu muazzam sermayeyi israf ediyoruz. Dünya Müslümanları bir araya gelmeli, mutlaka birlikteliği sağlamalıyız. Ama maalesef günümüz dünyasında Müslümanlar ihtilafları gündeme taşıyarak ittihat etmemiz, bir araya gelmemiz gereken noktaları dışlayarak aramızdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu iyi bir şey değildir. Ne zaman Müslümanlar bunun farkına varır, ittihat noktasında adım atarsa Allah'ın izniyle Kudüs de, Suriye de, Yemen de kurtulur. Suudi Arabistan ve Mısır'daki ABD uşakları da kendilerine çekidüzen vermek durumunda kalır ve dünya İslam birliği kurulur. Dünya İslam birliğinin kurulması aslında zor bir şey değildir. Bütün mesele; Müslümanların, zihin ve ruh dünyalarını İslam, iman ve Kur'an ışığında inşa etmeleridir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55