,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Dursun: "Erdemli insan güneş gibidir"

Dursun: "Erdemli insan güneş gibidir"
Batman'da din görevlilerine yönelik"Geleceğimiz ve Hayata Bakış Açımız" konferansında konuşan ​Prof. Dr. Şemsettin Dursun, erdemli insanın tıpkı güneş gibi etrafına ısı ve ışık saçtığını ve çekim enerjisiyle de insanları yörüngesinde tuttuğunu söyledi.

​Erdemli insanın tıpkı güneş gibi etrafına ısı ve ışık saçtığını belirten Prof. Dr. Şemsettin Dursun, çekim enerjisiyle de insanları yörüngesinde tuttuğunu söyledi.

Batman İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik Kültür Merkezi Konferans Salonunda "Geleceğimiz ve Hayata Bakış Açımız" konulu konferans düzenlendi.

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun'un konuşmacı olarak katıldığı konferans, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşması ile başladı.

İnsanın hayatını bir yolcu gibi yaşaması gerektiğini söyleyen Müftü Erhan, "Bu yaşam yolculuğunda bir yolcu olarak neye ihtiyacımız olacaksa ona göre davranmalı, ona göre hazırlığımızı yapmalıyız. Biz hazırlıklarımızı kendi gücümüz nispetinde tamamlayarak tevekkül etmeli, Allah'ın merhametinden ümitsizliğe asla düşmemeliyiz." dedi.

İslami bir bakış açısıyla yol haritasının belirlenmesi gerektiğini ifade eden Erhan, "Müslüman olarak bizler, yalan-iftira, gıybet-dedikodu, çekememezlik, aşağılık kompleksi gibi hastalıklardan uzak durarak, merhamet, şefkat, insani ve İslami duyarlılık bakış açısıyla hayatımıza yol haritası oluşturmalı ve ona göre yaşamalıyız. Her insanı kendimiz gibi görmeli, özü sözü bir Müslüman olarak insanlara İslami bakış açısını yaşayarak göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.  

Program, Prof. Dr. Dursun'un "Geleceğimiz ve Hayata Bakış Açımız" konulu konferansı ile devam etti.

Geleceğin mutlu ve müreffeh toplumunu inşa etmede en önemli faktörün insan olduğunu söyleyen Dursun, "Sorumluluk bilincine sahip, iç ve dış dünyasıyla barışık, motivasyonu yüksek, empatik yaklaşan, ben merkezci değil, biz merkezci bir yaklaşımla olayları ve olguları değerlendiren, kötümser olmayan, iyimser ve umut veren bir bakış açısıyla meselelere yaklaşan ve gelecek vadeden bir insan modeline şiddetle ihtiyaç vardır. Bu kadar değerli, erdemli ve onurlu bir varlık olan insan, pozitif yönde yetiştirildiğinde, hayat bir başka, evren bir başka olur." dedi.

Dursun, "İyi insan, erdemli insandır. Erdemli insan, güneş gibidir. Güneş 3 türlü enerjiye sahiptir: Isı enerjisi, ışık enerjisi ve çekim enerjisi. Güneş, ısı enerjisiyle etrafındaki gezegenleri ve evreni ısıtır. Işık enerjisiyle aydınlatır ve çekim enerjisiyle gezegenleri yörüngesinde tutar, sağa sola kaçmalarını engeller. Erdemli insan da güneşin bu 3 fonksiyonunu icra eder. Bu bağlamda erdemli insan, çekim enerjisiyle insanları yörüngesinde tutar. Isı enerjisiyle sıcak ve candan ilişkiler kurar; insanların iç dünyasıyla pozitif temas sağlar. Onların duygu ve düşüncelerini paylaşır. Işık enerjisiyle karanlıkları dağıtır, bilgi ve bilim ışığını sunar. İnsanların rasyonel düşünmesini, olayları ve olguları objektif bir perspektifle değerlendirmelerini sağlar. Biz eğitimcilerin temel gayesi, iyi insan yetiştirmektir. İyi insan; kafa, kalp ve beden uyumu olandır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55