,
  • BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Durmaz: "Batman’a AMATEM kurulmalı"

Durmaz: "Batman’a AMATEM kurulmalı"
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Osman Sünger’i ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, uyuşturucuyla mücadele için Batman'a acilen Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinin kurulması gerektiğini söyledi.

Batman’da en büyük sorunlardan birinin uyuşturucu olduğunu belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, uyuşturucuyla mücadele için Batman'a acilen Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinin kurulması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger’i ziyaret etti.

Madde bağımlıları ve bunlara yönelik tedavi merkezlerinin konuşulduğu ziyarette Durmaz, ilde madde bağımlılarına yönelik Sağlık Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sünger ise bu konuda gösterdikleri hassasiyetten ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, Batman’da son yıllarda uyuşturucu madde kullananların sayısının artığına dikkat çekerek, uyuşturucuyla mücadele için Batman'a acilen Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM) kurulması gerektiğini söyledi.

Kötü alışkanlıklarla mücadeleyi bir misyon haline getirdiklerini, uyuşturucunun toplumun arasından çıkması için mücadele ettiklerini ifade eden Durmaz, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kurumlar ve ailelerin hayırlı bir neslin yetişebilmesi için üzerlerine düşeni yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

“Çalışmalarımızda ortaya çıkan en önemli sorun uyuşturucu”

Durmaz, “HÜDA PAR olarak Batman’ın yerel sorunlarıyla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle son zamanlarda yaptığımız çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sorun, uyuşturucu kullanma sorunudur. Bu manada bizler de çalışmalarımızı, ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle Batman’da uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi merkezlerinin çalışmalarını yetkililerden öğrenmek adına İl Sağlık Müdürü'nü ziyaret ettik. Sağlık Müdürü'nden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık. Uyuşturucu bağımlılarının tedavilerine yönelik neler yapıldığına dair bilgiler aldık.” dedi.

“Bu illetin toplum arasından çıkarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Batman’da en büyük sorunlardan bir tanesinin uyuşturucu olduğunu, bununla mücadelede irade ortaya koymak gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Ortaya çıkan sonuç şu ki, özellikle uyuşturucu Batman’ımızın en büyük sorunlarından bir tanesidir. Bu illetin toplum arasından, gençlerimizin arasından çıkarılabilmesi için mücadele etmemiz, bu konuda irade ortaya koymamız gerektiğine kanaat getirdik. O yüzden bu illetin toplum arasından çıkarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Uyuşturucu bağımlılarının tedavi merkezlerine gitmeleri, orada tedavi edilmeleriyle ilgili bir sorun yok. Özellikle burada tedavi konusunda madde bağımlılarının kendi rızalarının olması gerektiği hususu çok önemlidir.” diye konuştu.

“Batman’da AMATEM’in kurulmasını talep ediyoruz”

Batman’a AMATEM kurulması gerektiğini aktaran Durmaz, “Uyuşturucu bağımlısı olan insanın bir irade beyanı ortaya koyması gerekiyor. Kendisinin uyuşturucudan kurtulması için tedavi merkezlerine başvurması gerekiyor. Batman’da AMATEM yok; ama tedavi merkezleri var. Özellikle Bölge Devlet Hastanesinde poliklinik var. Bu konuda hizmetler veriliyor. Aileler çocuklarını oraya yönlendirebilirler. İlk etapta ayakta tedaviler yapılıyor, sonrasında gerekli görüldüğü takdirde Batman’a en yakın AMATEM merkezine gönderiliyorlar. Tabi Batman’a da bir AMATEM lazım. Çünkü son zamanlarda uyuşturucu kullanımıyla alakalı sorunlar çok fazla oldu. Dolayısıyla bizlerin de böyle bir talebi var. Batman’da AMATEM’in kurulmasını talep ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünün bu konuda bir girişimi olmuş ama meselenin Sağlık Bakanlığı nezdinde çözüme kavuşması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Bizim amacımız toplumun huzura ermesidir”

Durmaz, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bu konuda Sağlık Bakanlığının Batman’a pozitif ayrımcılık yapması gerekir. AMATEM’in kurulması için bir girişimde bulunması lazım. Bizler de bu noktada bu işlerin takibini yapmaya devam edeceğiz. Sadece uyuşturucu bağımlılarına yönelik değil biz parti olarak tüm kötü alışkanlıklarla mücadeleyi bir misyon haline getirmişiz. Bizim amacımız toplumun huzura ermesidir. Toplum arasında yaygınlaşan ahlaki yozlaşmanın, kötü alışkanlıkların ortadan kalkması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü hayırlı ve topluma faydalı nesillerin yetişmesi noktasında hepimize büyük görevler düşüyor. Aileler bu konuda çok ciddi bir şekilde bilinçlendirilmelidir. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kurumlar ve toplumlar hayırlı bir neslin yetişebilmesi için üzerlerine düşeni yapmak zorundadırlar.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55