,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Durak: En önemli kazanımlardan biri de memurlar için hac izni almak oldu!

Durak: En önemli kazanımlardan biri de memurlar için hac izni almak oldu!
Toplu Sözleşmede 258 kazanımın elde edildiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Durak, kamu görevlilerinin hac farizalarını yerine getirmek için 20 günlük ücretsiz izin kullanabilmelerinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, 4’üncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nde elde edilen 258 kazanımın en önemlisinden birinin de hac farizasını yerine getirmek için 20 günlük ücretsiz izin kullanabilmeyi sağlamak olduğunu belirtti.

4’üncü Dönem Toplu Sözleşmede 258 kazanımın elde edildiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, en önemli kazanımlarından biri de kamu görevlilerinin hac farizalarını yerine getirmek için 20 günlük ücretsiz izin kullanabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Durak, Memur Sen Konfederasyonu olarak, 4’üncü Dönem Toplu Sözleşmesinde elde edilen kazanımları değerlendirdi.

4’üncü Dönem Toplu Sözleşmede hükümet ve sendikalar arasında yaşanan pazarlık sürecine değinen Durak, "14 Ağustos tarihinde Kamu İşveren Heyeti teklifini 2018 için 3+3 ve 2019 için 3+3 olmak üzere toplamda yüzde 12 teklif sunarak durumu ortaya koymuştur. Bizde Memur Sen olarak bu teklife açık olmadığımızı, memurlarımızın daha rahat yaşamaları ve süreçte sıkıntı yaşamamaları için bu sürece kapalı olduğumuzu oradaki tavrımızla net bir şekilde ortaya koyduk. Daha sonra yapılan çok önemli görüşmeler, özellikle sendikalarımızın tüm il başkanları ve iş yeri temsilcilerinden alınan bilgiler ışığında en son toplantılar yapılmış, kesinlikle bu tekliflerin kabul edilmeyeceği ve bunun üzerinde memurları sevindiren yeni tekliflerin bize sunulması gerektiğini kamu işveren heyetine ilettik." dedi.

Durak, bu süreçte Memur Sen’in toplamda yüzde 17,54 ve bunun yanı sıra 258 kazanımını kamu çalışanlarına sağlandığını ifade ederek,  "4’üncü Dönem Toplu Sözleşmesinde yetkili olan 11 sendikamız ile birlikte yetkili konfederasyon olarak Kamu İşveren Heyetiyle ciddi kazanımlar elde ettiğimiz ve memurun yüzünü güldüren, konfederasyon ve bağlı sendikalarımızı sevindiren bir sözleşme imzaladık. En önemli kazanımlarımızdan biri de kamu görevlilerinin hac farizalarını yerine getirmek için 20 günlük ücretsiz izin kullanabilmelerini sağlamak oldu." diye konuştu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55