,
  • BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Dünyagöz Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi'nden güzel hizmet!

Dünyagöz Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi'nden güzel hizmet!
Dünyagöz Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası kapsamında “Konuşan Kitaplar” projesine destek vermek için “Bir Kitap da Siz Seslendirin” etkinliğinde bir araya geldi.

Dünyagöz Vakfı’nın 7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası kapsamında düzenlediği “Bir Kitap da Siz Seslendirin” etkinliği, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Semra Canoğulları, Dünyagöz Vakfı Genel Müdürü Ceren Teoman, belediye çalışanları, görme engelliler ve gönüllülerin katılımıyla Dünyagöz Etiler Hastanesi konferans salonunda 14 Ocak, Cumartesi günü gerçekleşti.

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Semra Canoğulları, “Konuşan Kitaplar” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Beşiktaş Belediyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışma konuları doğrultusunda projelerini desteklemeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda Görme Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve bilgiye erişimlerini desteklemek amacıyla Dünyagöz Vakfı’nın “Bir Kitap da Siz Seslendirin” etkinliği kapsamında ses kayıtlarımızı verdik. Türkiye’de yaşayan görme engelli vatandaşlarımıza sesimizle ışık olacağımız için çok mutluyuz”.

1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla oluşmuş engelli hareketi Beyaz Baston’un dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası 7-14 Ocak tarihleri arasında anıldığını belirten Dünyagöz Vakfı Genel Müdürü Ceren Teoman “Dünyagöz Vakfı olarak 2013 yılında Dünyagöz çalışanları, hastaları ve hasta yakınlarının kitap seslendirmesiyle “Konuşan Kitaplar” projemizi başlattık. Bugün sayısı 151’e ulaşan gönüllülerimizin seslendirdikleri kitaplarımız görme engelli okuyucularımızla buluşmaya devam ediyor“. Bir Kitap da Siz Seslendirin” etkinliğimiz kapsamında Beşiktaş Belediyesi, projemize sesleri ile hayat verdi. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Ceren Teoman, aynı zamanda kitap okumayı seven, dilbilgisi kurallarına önem veren, en önemlisi de eserlerin ulaşılabilirliğini sağlamak isteyen herkesi bu projede yer almaya davet ettiklerini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezi (GETEM) danışmanlığında gerçekleşen Konuşan Kitaplar projesi için Dünyagöz Etiler ve Dünyagöz Ataköy şubelerinde tüm teknik altı yapısı ve akustik sistemi ile kurulan özel ses alma odaları yer alıyor. Bu odalarda hikâyeden romana, şiirden bilimsel makalelere kadar pek çok kitap seslendirilerek GETEM kütüphanesine bağışlanıyor. “Bir Kitap da Siz Seslendirin” etkinliği kapsamında düzenlenen törende ayrıca katılan görme engellilere beyaz baston hediye edildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55