,
  • BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

“Dünya katil israili durdurmalı ve Kudüs özgürleştirilmelidir”

“Dünya katil israili durdurmalı ve Kudüs özgürleştirilmelidir”
Genç Memur-Sen Silopi İlçe Temsilciliği, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ve siyonist terör rejiminin Filistinlilere yönelik işlediği vahşi katliamı telin etmek için basın açıklaması düzenledi.

Genç Memur-Sen Silopi İlçe Temsilciliği, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ve siyonist terör rejiminin Filistinlilere yönelik işlediği vahşi katliamı, düzenlediği bir basın açıklaması ile telin etti.

Tüm dünyanın, israilin ırkçı tutumuna karşı ortak tepki vermesi gerektiği belirtilen açıklamada, daha fazla geç olmadan katil israilin durdurulması ve Kudüs ile Mescidi Aksa’nın özgürleştirilmesi gerektiği belirtildi.

Silopi Gümrük Lojmanları camiinde kılınan Cuma namazının ardından caminin önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını ve siyonist terör çetesinin Filistinlilere yönelik katliamı atılan sloganlar ile telin edildi.

Genç Memur-Sen İlçe Temsilcisi Ömer Ceylan’ın okuduğu açıklamada, uluslararası hukukun Filistin halkı lehine işlemediği, İslam dünyası ve özelde de Filistin için uluslararası hukukun zalimin elindeki silah olduğu vurgulandı.

Mescidi Aksa işgalinin nereye varacağından gafil olanlara Sabra, Şatilla, Cenin ve El Halil katliamlarına bakmaları gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, bugünün Mescidi Aksa için ayağa kalkma günü olduğu ifade edildi.

“Siyonizm nihai hedefine adım adım doğru ilerliyor”

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksanın, siyonistlerin kirli postalları altında ezilmesinin asla kabul edilemez olduğunu belirten Ceylan, “Siyonizm nihai hedefine adım adım doğru ilerliyor. Yüzyıllardır yaşadığı gettolarda oluşturduğu kin ideolojisiyle kurduğu devletinin büyük hedeflerini, yani büyük israil projesini gerçekleştirmek için Allah’ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescidi Aksa’yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgâh kurdu. Biz, israilin güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz. Mescidi-i Aksa da son zamanlarda yaşananlar, israillin yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır. İslam dünyasının bölünmüşlüğünü ifade eden son Katar krizinden sonra düğmeye basıldı. Suriye’deki emperyalist projenin oluşturduğu kaos da onun motivasyonu oldu.” dedi

“Uluslararası hukuk zalimin elindeki silah olmuştur”

Başta Kudüs olmak üzere İslam coğrafyasında barışın ve adaletin hâkim olması gerektiğini ifade eden Ceylan, “Emperyalist kurgunun tam ortasına oturmuş ‘uluslararası hukuk’ denilen kandırmacaya dayanıp olayın çözülmesi artık mümkün değil. Rachel Corrie’ler bu hakikati gördükleri için israile karşı mücadele ettiler. Ne hikmetse uluslararası hukuk, Filistin halkı ve Filistin devletinin lehine işlemedi. Bizim hukuk anlayışımız güçlünün değil, hakikatin lehine işler. Ama genelde İslam dünyası özelde de Filistin için uluslararası hukuk, zalimin elindeki silah olmuştur. Bugünde aynısı geçerlidir. Başta Kudüs olmak üzere bütün İslam coğrafyasında barışın ve adaletin hâkim olması gerekmektedir. Bu kaos ortamı dünyayı bir felakete sürükleyecektir. Bizim mücadelemiz, sadece bizim için değil, insanlık içindir. Eğer Mescidi Aksa saldırıları devam ederse Kudüs, israilin işgalinde kurtulmazsa, korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan dünyamız, daha da büyük felakete duçar olacaktır.” İfadelerini kullandı

“Siyonistler Müslümanların öfkesinden çekiniyor”

Müslümanların ayağa kalkması sonucu, zalimlerin 15 Temmuz’da olduğu gibi dize çökeceğini ifade eden Ceylan, “Tüm dünyanın israilin ırkçı tutumuna karşı ortak tepki vermesi gerekmektedir. Daha fazla geç olmadan Katil israil durdurmalı, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleştirilmelidir. O yüzden buradan tüm dünyaya haykırıyoruz, Siyonist korsanların Mescid-i Aksa’yı temellük etmesine izin vermeyeceğiz! Mescid-i Aksa işgalinin nereye varacağından gafil olanlar Sabra, Şatilla, Cenin ve El Halil gibi katliamlara baksınlar. Biliyoruz ki siyonistler, uluslararası toplumdan ve uluslararası hukuktan değil, sadece ve sadece ümmetten, Müslümanların öfkesinden çekiniyor. Ayağa kalktığımızda zalimlerin nasıl diz çöktüğünü 15 Temmuz’da gösterdik. Bugün de Aksa için ayağa kalkma günüdür.” diye konuştu.

Basın açıklamasına, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55