,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Dünya Helal Zirvesi Tataristan’da

Dünya Helal Zirvesi Tataristan’da
Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Tataristan da arasında yapılan Kazan Summit 2017 organizasyonuna katıldı.

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Tataristan da 18-20 Mayıs tarihleri arasında yapılan Kazan Summit 2017 organizasyonuna katıldı.  Zirvenin açılışını Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov yapmıştır. Açılış Rusya Federasyonu Dış ilişkiler Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, İslam Ticaret Geliştirme Merkezi (ICDT)-İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Genel Müdürü El Hassane Hzaine, İslami Bankalar ve Finans Kuruluşları Genel Kurulu Genel Sekreteri Abdelilah Belatik, Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Müsteşarı Abdelilah Belatik’in konuşmalarıyla devam etmiştir. Fuarın açılışı ise Tataristan Müftüsü Sn. Kamil SAMIGULLIN ve İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreteri İhsan Övüt ile yapılmıştır.

Organizasyonda Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Betül BOSTAN “Çok değerli isimlerin katılım gösterdiği ve çok sayıda katılımcının olduğu Kazan Summit 2017 İslam Dünyası ülkeleri ile işbirliği kapasitelerinin kilidini açmak için uluslararası bir platform haline gelmiştir. Bu değerli zirveye Dünya Helal Zirvesi Konseyi olarak davet edilmekten ötürü mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Rusya da Helal Konulu oturumda Türkiye’nin Helal Endüstrisi’ne Bakışı’nı ve  Dünya Helal Zirvesi Konseyi olarak  bu bağlamda yaptığımız çalışmaları ele aldım. İşbirliği ve ortak proje gerçekleştirmenin yanı sıra ekonomi ve yatırım ortamı sunum olanaklarının da yaratıldığı bu değerli zirvenin başarılı bir platform olduğunu düşünmekteyim. Dünya Helal Zirvesi Konseyi olarak Kazan Summit’e başarılarının devamını dileriz. İnşallah bu büyük organizasyonlarla Müslüman Dünyası’nda beklenen birleşme gerçekleşecek ve hep birlikte Helal Endüstrisi alanında daha büyük gelişmelere ve atılan doğru adımlara tanık olacağız” diyerek konuşma sonrası plaketini Tataristan Helal Standartları Komitesi Başkanı Sn. Marat NİZAMOV’dan almıştır. Zirve sonrası Tataristan Helal Standartları Komitesi ile Dünya Helal Zirvesi Konseyi arasında ikili ilişkileri daha da güçlendirecek bir partnerlik anlaşması yapılmıştır.

23-25 Kasım 207 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Başkan’ı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul da gerçekleştirilecek olan Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo standını önemli isimler ziyaret etmiş olup, Zirve katılım yönünde büyük oranda talep ve ilgi görmüştür. Türkiye’nin Helal Standardizasyonunu ortak bir paydada buluşturma konusunda öncü ülke olma yönündeki bu girişimi komşu ülkelerce çok takdir edildi ve Dünya Helal Zirvesi &Helal Expo 2017 için tüm desteği vereceklerini bildirdiler.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55