,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Dünya Bankasından dikkat çeken "Afganistan" raporu

Dünya Bankasından dikkat çeken "Afganistan" raporu
Dünya Bankası, Afganistan İslam Emirliğinin ekonomisi hakkında yayımladığı son raporda, ülkede gıda ve akaryakıt fiyatlarının düştüğü, yerli paranın değer kazandığı, ihracatın ve milli gelirin arttığına dikkat çekti.

Afganistan İslam Emirliği Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ofisi, Dünya Bankasının Afganistan'ın ekonomisine ilişkin son raporu hakkında değerlendirmede bulundu.

Ofisten yapılan açıklamada Dünya Bankası'nın Afganistan'ın ekonomik durumu hakkında 30 Mayıs 2023 tarihli kapsamlı bir rapor yayınladığı hatırlatıldı.

Raporun, Afganistan'ın ekonomik koşullarını gerçeklere dayandırdığı belirtilen açıklamada, bu durumun takdir edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dünya Bankası raporu, ülkenin ekonomik dinamiklerini canlı bir şekilde tasvir ediyor. Raporda dikkat çeken bulgular arasında, gıda ve akaryakıt gibi temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında düşüşe işaret edilmesi yer alıyor. Afgan para birimi Afgani, yabancı para birimlerine karşı istikrar göstermiştir. Artan ihracatla birlikte ithalat ve milli gelir seviyeleri de artış eğilimine girmiştir. Ayrıca, devlet çalışanları zamanında maaş ödemeleri almıştır. Özellikle, yerli gıda üretiminde artış olmuş ve banka hesaplarından para çekme iyileştirilmiştir.

Afganistan İslam Emirliği, uluslararası toplumun olumlu katılımının ülkenin daha fazla ekonomik kalkınmasına önemli ölçüde katkıda bulunabileceğine ve böylece uluslararası toplumun üzerindeki yükü hafifletebileceğine kesin olarak inanıyor.

Uluslararası kuruluşlara işbirliği çağrısı

Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar Afganistan gerçekliğini doğru bir şekilde tasvir ederse, bu sadece ülkenin durumu hakkında daha incelikli bir anlayış geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda İslam Emirliği ile yapıcı bir etkileşimin yolunu açacaktır.

Bu ruhla Afganistan İslam Emirliği, tüm uluslararası kuruluşları ve insani yardım kuruluşlarını Afganistan'ın yeniden inşası sürecinde İslam Emirliği ile işbirliği yapmaya davet ediyor. Güçlerimizi birleştirerek, toplu olarak işsizlikle mücadele edebilir ve ülke içinde daha elverişli bir ekonomik ortamı hızlandırabiliriz.

Ayrıca İslam Emirliği, Dünya Bankası'nı gerçek bilgileri yaymanın ötesinde, daha önce örgüt tarafından finanse edilen projeleri sürdürmeye ve tamamlamaya çağırıyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55