,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

DÜ’de Kutlu Doğum etkinliği

DÜ’de Kutlu Doğum etkinliği
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyarbakır İl Müftülüğünün organizesiyle ‘İnsanlık İnsana Emanet’ sloganıyla ‘Hz. Muhammed ve Güven Toplumu’ temalı etkinlik gerçekleştirildi.

Diyarbakır Dicle üniversitesinde ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle etkinlik gerçekleştirildi.

Programa Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Dire Başkanı Bünyamin Albayrak, İl Müftüsü Burhan İşliyen, STK temsilcileri, kamu kurum kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Aksoy, tarih boyunca nice evliyalar, âlimler ve şairlerin Hz. Muhammed'in evrensel mesajını vermeye çalıştığını belirtti.

Bugün, dünyanın her yerinde kan ve gözyaşını hakim olduğuna dikkat çeken Aksoy, "Bu itibarla Peygamber Efendimiz ‘in getirdiği sevgi, saygı, barış, merhamet, birlik, beraberlik, güven ve emniyet gibi evrensel mesajlara tüm dünya ile insanlık her zamankinden daha fazla bugün ihtiyaç duymaktadır." dedi.

"Asıl marifet Muhammed'in (as) yolunu yolumuz bilmemizdir"

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ise etkinlikte yaptığı konuşmada, gönüllerin, evlerin, sokakların ve işyerlerinin Hz. Muhammed'i misafir etmeye hazır hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

İşliyen, "O iş yerimize geldikçe yanlışımız, aldatmamız, kandırmamız ve kandırılmamız azalacaktır. O evimize geldikçe, şiddetimiz, nefretimiz, öfkemiz ve azalacak yerine sevgi, şefkat ve merhamet dolduracaktır. O sokaklarımıza geldikçe, birbirinden nefret eden insanların yerini birbirini sevip mahşer meydanında 'benim rızam için birbirini seven der hiçbir gölgenin bulunmadığı bugünde onları arşımın gölgesinde gölgelendireceğim' müjdesine nail olmak için birbirini seven insanlar onların yerini alacaktır. Asıl marifet Muhammed'in (as) ahlakını ahlakımız kılmamız, yolunu yolumuz bilmemizdir. Bu çalışmalar onu daha iyi anlamaya ve ona layık ümmeti olmaya vesile olmasını temenni ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

"Güvensizlik had safhada"

Günümüzde güvenin yok denecek kadar azaldığını belirten Eğitim Hizmetleri Müdürlüğü Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, “Yapılan araştırmalarda maalesef insanların birbirine güveni, toplum içindeki güven duygularımızın yüzde 10’larda seyrettiği, güvensizliğin yüzde 90’lara çıktığı acı bir belgedir. Kendisi 'el-emin' olan iman, eman, emniyet köklerinden güven toplumunu asr-ı saadetteki huzur toplumunu kuran Muhammed Mustafa (sav) efendimizin getirdiği yüklü rahmet ve bereketiyle yüklü olan o mesaj, 2017 dünyasında sıkıntı bir hal yaşamaktadır.” şeklinde konuştu.

Albayrak,  “Güven toplumunu inşada sağlam bir iman, ahlak ve maneviyatı tesis ettiğimizde, emanete sahip olan emanet emniyet ehli ve bu konuda hassasiyeti olan kişileri yetiştirdiğimizde, ahde vefa sözünde durma büyük gayemiz olduğunda, hukuka saygı adalete duyulan ihtiyacı ortaya koyduğumuzda, işte o zaman insan insana emanet edilmiş olacak ve Müslüman kendisine güvenilen bir insan olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Diyarbakır İl Müftülüğü İlahi Topluluğu Korosu tarafından verilen ilahi ve kaside dinletisinin ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55