,
  • BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

​Duble Yol projesinin verilen müjdeye uygun yapılmamasına tepki

​Duble Yol projesinin verilen müjdeye uygun yapılmamasına tepki
Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bingöl ile Sancak beldesini birbirine bağlayan yolun duble yol yapılacağı müjdesi verildikten sonra 12 metreye genişliğinde yapılmasına köy muhtarları tepki göstererek, yolun duble yol yapılmasını istediler.

​Bingöl-Sancak beldesini birbirine bağlayan yolun duble yol yapılmamasına tepki gösteren köy muhtarları, yolun Başbakan Yıldırım’ın müjde verdiği gibi duble olarak yapılmasını istediler.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bingöl ile Sancak beldesini birbirine bağlayan yolun duble yol yapılacağı müjdesi verildikten sonra ilk etapta 10, tepkiler üzerine 12 metreye genişliğinde yapılmasına köy muhtarları tepki göstererek, yolun duble yol yapılmasını istediler.

Bingöl- Sancak beldesi 33 kilometrelik yolunun ihalesi Ankara’da davet usulüyle bir firmaya 219 milyona ihale edilirken, KDV dahil 260 milyon civarında bir paraya tekabül eden yolun duble ve doğru bir güzergahtan yapılmasının bölge halkı tarafından şiddetle istendiğini dile getiren Sancak köyleri muhtarları, yetkilerin bu konuyla ilgilenmesini istediler.

KDV’si dahil yaklaşık 300 milyon astronomik bir rakama tekabül eden 33 kilometrelik yolun sadece 12 metre genişletme olacağından, bu parayla yolun duble yapılmaması bölge halkının tepkisine neden olmaya devam ediyor.

Yolun müjde verildiği gibi yapılmadığını söyleyen Kiğı ilçesine bağlı Sırmaçek köyü muhtarı Mehmet Aylaç, yapılan yol çalışmasının düzenli yapılmadığını ve yolun daha önce söylenildiği gibi duble yol olarak yapılması gerektiğini belirtti.

Aylaç, "Yıllardır beklenen yolun düzgün, virajsız olması gerekir. Devamlı kazaların yolun bir an önce duble olarak yapılması gerekir. Bunun dışında yapılacak bir çalışma hatalı olur. Bu yıl 1923 yılında yapılan bu yolun artık bir an önce yapılması lazım. Bu yol artık bu bölgeyi kaldırmıyor." ifadelerini kullandı.  

"Ölüm yoluna dönen yolun bir an önce duble ve doğru yerden yapılmasını istiyoruz"

Sancak Sarıgümüş Mahalle Muhtar Hıdır Kubat da bu yolun yapılmasıyla alakalı olarak yıllardır gündemde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Beklediğimiz şekilde ihale ve projesi yapılmadı. Daha doğrusu bu yolla ilgili sıkıntılar ve engellemeler var. Devamlı kazaların olduğu bu yolun en doğru şekilde yapılmasıdır. Geçen günlerde bu yolda yine arkadaşlarımız kaza geçirip öldü. Karayollarının burada ihmali vardır diyorum.  Bu yolun duble olarak yapılacağını Sayın Başbakan söyledi.  Bingöl-Erzincan bağlantılı bir yol olarak yapılacak, yıllarca bu hayalle yaşadık. Ama maalesef duble yol olarak yapılmıyor. Bunun önünde engeller var.  Doğru bir yerden yapılmıyor. Yolun bölgenin faydasına olacak şekilde yapılmasını istiyoruz."

"Yeni yapılacak yolun duble ve doğru güzergahtan yapılması gerekir"

Sancak beldesine bağlı Büyükbaş köyü Muhtarı Zülfü Çalı da yeni yapılacak yolun duble ve doğru güzergahtan yapılması gerektiğini söyledi. Çalı, "Eski yolumuzda bulunan rampaların, virajların indirilmesi lazım. Doğru bir yol istiyoruz. Kartal güzergahı değil de doğru bir istikametten verilmesi gerekiyor. Eğer tekrar Kartal bölgesinden gelirse sağlıklı bir yol olmaz ve hiç yapılmasın. Bizim için önemli olan yolun duble ve düzgün bir yerden yapılsın. Amacımız budur." dedi.

"Yol yapılıyorsa doğru dürüst bir yol yapılsın"

Yeşilova Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Kutlutemur ise şunları söyledi: "Burada yetkililere sesleniyorum; eğer bu memlekette yol yapılıyorsa, doğru dürüst bir yol yapılsın. Ben bunu demek istiyorum. Yıllardır bu yolu hayal ediyorduk. Yolu baştan savma yapıyorlarsa hiç yapmasınlar. Bir köy için bütün bölge mağdur ediliyorsa, hiç yapılmasın. Bu Bingöl-Erzincanlı birbirine bağlayan bir yoldur.  Yol kişiler için yapılmaması lazım, tüm bölgenin menfaati gözetilmesi lazım, yapılıyorsa düzgün bir yol yapılsın, biz bunu istiyoruz."

"Eski proje daha doğru bir güzergah iken birilerinin isteği doğrultusunda değiştirildi mi?"

Çiçekdere Köyü Muhtarı Yaşar Çeçen de "Eğer bu yol yapılıyorsa iyi bir yol yapılsın.  Bu yol Sayın Başbakan’ın duble yol olarak müjde verdiği bir yoldur. Duble olarak müjde olarak verilen bu yol şu an 12 metre olarak projelendirilmiş. Yani eski yolu tamir ediyorlar. Böyle bir yolla karşıyız. Temiz doğru bir güzergahtan ve virajsız olarak yapılsın.  Bu yolda sanki bir rant var.  Bunu biliyoruz, fark ettik. Yol kişilere göre yapılmaması lazım. Bu yol, Erzincan’ı Bingöl’e bağlayan bir duble yol duble yol olması lazım. Maalesef yeni projede 10 metre olarak projelendirilen bu yol, tepkiler, haberler üzerine 12 metre çıkarıldı. Eski proje daha doğru bir güzergah, yani Çiçekdere güzergâhıyken niye güzergah değiştirildi onu anlayamıyoruz?  İhale bedeli de çok yüksek 300 milyonu buluyor. Pazarlık, davet üssüyle yapılmış bir haldedir, kırımsız olarak verilmiş. Kim yapıyorsa yapsın bütün bölgenin faydasına olacak bir duble yol istiyoruz. Bu şehirlerarası olarak biliyor. Şeffaf ve faydalı bir yol istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Duble yol olarak müjde verilen yolun aynı şekilde yapılmasını istiyoruz"

Sancak beldesi Küçükbaş köyü Muhtarı Seyithan Çoban ise "Bingöl-Sancak yolu yıllardan beri konuşuluyor. Geçen yıl Sayın Başbakanımız duble yol olarak müjde verdi. Biz bunu duble yol biliyoruz. Yol hayalimiz şu anda yıkılmış oldu. Yolun güzergahı bölge halkı için hayatı önem taşıyor. Bu yeni güzergahın projesi bölge halkının istemediği bir projedir. Bu yeni projedeki güzergah değişmezse, devam eden yeni yol projesi eski yolun devamı ise çektiğimiz sıkıntılar devam eder. Bölge halkının hem fikir olduğu bir güzergah var. Yeni yolun Manço deresinden geçtiği söyleniyor. Yol güzergahı doğru olan yerden az zararla yapılarak hizmete girmesini istiyoruz. Duble hayalimiz vardı. Bu yol, Bingöl-Sancak, Kiğı ve Yedisu ilçelerine oradan Erzincan’a, Erzincan’dan Karadeniz bölgesine bağlanan bir yoldur. Bu 12 metrelik olarak yapılması planlanan yolu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bütün yetkililere sesleniyorum;  bu yol hakkı ile yapılması lazım. Halkın toplumun faydasına göre bir yol yapsın, başka bir şey istemiyorum. Ulaşım çok önemli en güzeli neyse o olsun Allah rızası için." diye konuştu.

Yeni yapılacak bu yolun söz verildiği gibi duble yol olmasını istediklerini belirten Sancak beldesine bağlı Çimenli Mahalle Muhtarı Selahattin Balık, "Ben bu yolda 21 yıldır taşımacılık yaptım. Bu yolda çok kazalar oldu. Eğer sağlıklı bir yol olacaksa, bu yolun duble olması lazım. Bölge halkının faydasına, yararına olan sağlıklı ve uygun güzergahtan yol yapılmasını istiyoruz. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan bir yoldur bu yolun duble yolu olmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililer gerekeni yapsınlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55