,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Duaların çokça kabul edildiği gece: Regaib Gecesi

Duaların çokça kabul edildiği gece: Regaib Gecesi
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, mübarek 3 ayların ilk kandili olan Regaib Gecesi'nde, bağışlanmak için bol bol dua etmemiz gerektiğini belirtti.

Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gecede idrak edilen Regaib Gecesi, alimler arasında dua etmek, tövbe-istiğfarda bulunmak ve bu geceyi mübarek kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek makbul görülmüştür.

Ünal gecenin kıymetine binaen yazılı bir mesaj yayımladı.

Hayatın bir yıldır salgının gölgesinde akıp geçtiğini hatırlatan Ünal, "Teknolojinin hızlı ve baş döndürücü gelişmesi ile karşı karşıya olduğumuz bir zamanda, sosyal medyanın her alanda öne çıktığı böyle bir zaman diliminde, insani ilişkilerin zayıfladığı da görülmektedir. Özellikle, sosyal medyada yayılan bilgilerin doğruluğuna veya yanlışlığına bakılmadan paylaşılması, çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirmektedir." dedi.

Bu salgın sürecinde insanların özellikle sosyal medyaya yönelmesi nedeniyle aile, akraba, dost ve arkadaşlarından uzaklaştığına dikkat çeken Ünal, bu sanal dünyada kaybettiklerini tekrar elde edebilmenin yolunun maneviyattan geçtiğine işaret etti.

Ünal, "Manevi ikliminin içerisine girdiğimiz 3 ayların habercisi olan Regaib Kandilini en güzel bir şekilde idrak edebilmeliyiz. Yaptığımız işlerde Yüce Allah'ın rızasını kazanabilmenin gayretinde olabilmeliyiz. Kendimize, ailemize, çevremize ve bütün insanlığa faydalı, hayırlı işler yapmak için çalışmalıyız." tavsiyesinde bulundu.

Ünal, bu tür özel gün ve gecelerin; günlük koşuşturmalardan ve nefislerin sonsuz isteklerinden bir an olsun vazgeçebilmeye vesile olduğunu söyledi.

Regaib Gecesini tefekkür, tezekkür, yalvarış ve yakarışın başlamasına ve devamına fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ünal, "Bu gecede Yüce Allah'a halisane bir şekilde yönelerek ve yalvararak af ve mağfiret dilemeliyiz. Önemli olan, Cenab-ı Allah'ın bizlere emrettiği gibi dosdoğru olabilmek ve istikamet üzere yaşayabilmektir. Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bizlere öğrettiği ve örnek olduğu gibi ahlaklı ve şahsiyetli insan olabilmektir. Regaib Gecesi bizleri, hoşgörü, paylaşma, merhamet ve yardımlaşamaya yönlendirmelidir." diye konuştu.

Ünal son olarak, "Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve dindaşlarımızın Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin ülkemizin ve İslam aleminin birliğine, dirliğine ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, sağlık, huzur ve esenliğine ve dualarımızın kabul edilerek affedilmemize vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55