,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

DSİ Genel Müdürü Acu: Modern bir Hasankeyf çıkartacağız

DSİ Genel Müdürü Acu: Modern bir Hasankeyf çıkartacağız
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Hasankeyf'te yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Batman'da açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Acu, tarihi dokuyu koruyacak ve yaşam şartlarını artıracak şekilde modern bir Hasankeyf çıkartacaklarını söyledi.

HES projesi kapsamında Ilısu Baraj Göleti altında kalacak tarihi eserlerin taşınacağını bildiren Acu, kalan eserlerinse yerinde muhafaza edileceğini dile getirdi.

Acu, "Hasankeyf'i taşıdığımız zaman vatandaşlarımızı çok daha modern konutlara, tarihi dokuya sahip çıkarak yatay mimariyle taşıyacağız. 30-40 metrekarelik konutlardan 160-170 metrekarelik konutlara çıkartıyoruz. Devamında sosyal alanlar oluşturuyoruz. Hastane oluru da çıktı. 710 tane konutun geri kalanı da aşağı yukarı 3 ay içinde biter. Konutların kuralarını çekip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 3 tane cami, okul, yüksekokul, oyun alanları, spor salonu gibi sosyal alanlar yapılacak. Her şeyi tek tek inceledim. Böyle şeyler bir kere yapılıyor. Hem tarihi dokuyu koruyacağız hem de yaşam şartlarını artıracak şekilde modern bir Hasankeyf; çok güzel, estetik bir Hasankeyf çıkartacağız." dedi.

"Hak sahipliği kapsamında bütün mağduriyetler gideriliyor"

Yeni yerleşim alanındaki iş yerleriyle ilgili Acu, şunları söyledi: "İş yerleriyle alakalı yapılan bir kültürel aks var. Orada yaptığımız dükkânlar var. İlave gelen 40-50 tane daha dükkân var. Esnaf mağdur olmayacak şekilde hak sahipliği kapsamında bütün mağduriyetler gideriliyor. Hazır bulunduğu konumdan geçerken, yeni yerleşime geçme durumları sürecini birebir vatandaşlarımızla götüreceğiz. Sıkıntılı bir sürecimiz yok şu anda. Onlar da birebir hak sahipliğiyle dükkânlarına sahip olacaklar."

"Ilısu; büyük bir projemiz, ekonomiye katkı sağlayacak bir projemiz." diyen Acu, "İnanın en fazla eleştiri aldığı noktadan da en fazla katkı sağlayacak projemiz olacak. Üzerinde yapacağımız limanla yukarı Hasankeyf'i görecekler. Bütün tarihi eserleri birebir taşıyarak götürüyoruz. Buraların dokusu çok değişecek. Kültürel yönden çok daha turist çekecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Kılıçdaroğlu'ndan 15 vekile yeni talimat!

Kılıçdaroğlu'ndan 15 vekile yeni talimat!

Kılıçdaroğlu'ndan 15 vekile yeni talimat!

Kılıçdaroğlu'ndan 15 vekile yeni talimat!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55