,
  • BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

DSİ: Balık ölümlerinin sebebi bilinçsiz sulama

DSİ: Balık ölümlerinin sebebi bilinçsiz sulama
Diyarbakır'daki Gözegöl Göleti’nde binlerce balık ölümü ile ilgili açıklama yapan DSİ 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, olayın sorumlusunun bilinçsiz sulama yapan köylünün olduğunu söyledi..

Diyarbakır'daki Gözegöl Göleti'nde yaşanan toplu balık ölümlerine ilişkin açıklamalarda bulunan DSİ 10'uncu Bölge Müdürü Dağdeviren, olayın sorumlusunun bilinçsiz sulama yapan çiftçilerin olduğunu belirtti.

Diyarbakır merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve 65 hekto ve arrezervuar yüzeyine sahip olan Gözegöl Göleti’nde binlerce balık karaya vurarak telef oldu.

Toplu balık ölümlerine ilişkin İLKHA'ya konuşan DSİ 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, olayın sorumlusunun bilinçsiz sulama yapan köylünün olduğunu belirtti.

Dengecük, Bücük, Gürzo, Demalan, Cankatran ve Hestiyan köylerinde toplam 550 hektar alanı sulayan gölet, büyük oranda kurumuş ve bu nedenle toplu balık ölümleri yaşanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de yaşanan durum üzerine köy sakinleri DSİ'ye seslenmiş, risk altında olan diğer balıkların da telef olmaması için su kanallarının açması çağrısında bulunmuştu.

DSİ Müdürü: Balım ölümlerinin sebebi çiftçilerin göletten su çekmesi

Balık ölümlerinden dolayı DSİ'yi suçlayan köylülerin iddiaları üzerine İLKHA'nın görüştüğü DSİ 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, suçlamaları reddetti.

Dağdeviren, göletteki balık ölümlerinin sebebinin gölet suyunun tamamının çiftçiler tarafından kullanmasından kaynaklandığını belirtti.

Temmuz ayında köylülerin göletten su çekmemesi için sulama birliği ve köy muhtarlıklarına yazı yazdıklarını ifade Dağdeviren, köylülerin uyarılarına aldırış etmeden göletten su çektiğini söyledi.

Gölette Dicle Kral Kızı Barajı Arıtma tesisinden su akıtılabileceğini dile getiren Dağdeviren, arıtma tesisinden de su akıtmanın DİSKİ’nin yetkisinde olduğunu ifade etti.

Çevre köy sakinlerinden Veysi Arma da göletin ilk defa kuruduğuna şahit olduklarını belirterek yetkililerden duruma bir çözüm bulmalarını istedi.

Gölete, suyun akıtılması çağrısında bulunan Arma, "Son kalan balıkların kurtulması için en azından suyun gelmesi lazım, yoksa bunlarda ölecek. Su yoksa yaşam da yoktur." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55