,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Dr. Muhammed es-Sağir: Müslüman bir ülkede Hazreti Muhammed'e yönelik saldırılar karşılıksız kalmamalı

Dr. Muhammed es-Sağir: Müslüman bir ülkede Hazreti Muhammed'e yönelik saldırılar karşılıksız kalmamalı
Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Muhammed es-Sağir, Türkiye'de Hazreti Muhammed'e yönelik saldırılara karşılık yetkililerin ve yöneticilerin gerekli tavrı takınması gerektiğini kaydetti.

Es-Sağir, Türkiye'de bir öğretim görevlisinin Hazrete Muhammed'e hakaretlerde bulunmasına ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Hazreti Muhammed'in, dünyadaki en aktif şahsiyet olmasından ötürü zatına sık sık saldırılar yapıldığını ifade eden es-Sağir, bu saldırıların Müslüman bir ülkede ve Müslüman bir toplum içinden gelmesine daha çok üzüldüklerini kaydetti.

Hazreti Muhammed'e art arda düzenlenen saldırıların Müslüman halklar tarafından büyük tepkiyle karşılandığına dikkat çeken es-Sağir, "Bu hakaretlere öğrencilerden ve kitlelerden tepki geldi ama Müslüman bir ülkede ve Müslüman ülkedeki bir üniversitede olduğu için üniversite ve eğitim komisyonu tarafından cezalandırılması ve devletin de bu zalimlere karşı tavır alması gerekiyor." diye konuştu.

"Peygamberi korumada Hasan bin Sabit'in Hazreti Ebubekir’in rolünü üstlenmeliyiz"

Müslüman halkın, Hazreti Muhammed'e yönelik saldırılara karşılık vermesinin önemine dikkat çeken es-Sağir, "Allah-u Teala, Kur'an-ı Kerim'de ' Şüphesiz biz, Allah ile beraber başka ilâh edinen alaycılara karşı sana yeteriz' diye buyuruyor. Nitekim Peygamberle alay edenler olacaktır. Cenab-ı Hak, ona bu konuda kâfi geldi ve ismini yüceltti. Fakat bu ümmetinde, bizim de Hazreti Hasan bin Sabit'in rolünü üslenip peygamberi dilimizle, Hazreti Ebubekir’in rolünü üslenip malımızla, Hazreti Hamza’nın rolünü üslenip  gücümüzle korumamız ve gücümüzün yettiğince bütün imkânları sarf etmemiz gerekiyor ki ona olan samimi sevgimizi gösterelim." şeklinde konuştu.

İslam'a yönelik saldırıların nedenlerinden birinin de İslam'ın giderek yayılmasından dolayı duyulan endişe olduğunu ifade eden es-Sağir, "Nefretten gelen bir saldırı var ve buna karşılık verilmelidir. Cehaletten ve yanlış okumadan kaynaklanan bir saldırı var. Peygamberin doğru okunup doğru yazılıp ve bu yazıların da farlı dillere çevrilmesi gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55