,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Dört ülke Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti

Dört ülke Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti
Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan ülke güvenliklerini gerekçe göstererek Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdular.

Güvenlik gerekçesiyle 4 ülke Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdular.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan ülke güvenliklerini gerekçe göstererek  Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurarak, Katarlı diplomatların 48 saat içerisinde ülkelerinden ayrılmalarını istediler.  

Mısır

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiğini belirterek, "Mısır yönetimi, düşmanca tavırları, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (Ihvan) yöneticilerini ülke topraklarında barındırması ve Mısır milli güvenliğini tehdit eden terör örgütlerinde destek vermesi nedeniyle Katar ile diplomatik ilişkileri kesmeyi kararlaştırmıştır." denildi.

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bahreyn ve Suudi Arabistan'ın Katar ile ilişkileri kesme kararının desteklendiğini, BAE'nin de Katar ile tüm diplomatik ilişkileri kestiği duyurdu.

Katar vatandaşlarının 14 gün, diplomatların ise 48 saat içerisinde ülkeyi terk etmesi ve BAE vatandaşlarının da Katar'a seyahatinin yasaklandığı bildirildi.

Bahreyn

Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen bir diğer ülke de Bahreyn. Bahreyn Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Doha'daki diplomatik misyonlarını geri çağırdığı ve Katar diplomatlarına da ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanındığı bildirildi.

Açıklamada, Bahreyn'de oturumu olan veya turistik gezi için ülkede bulunan Katarlıların 14 gün içinde ülkeyi terk etmeleri gerektiği, bu açıklamanın yayımlanmasından 24 saat sonra Bahreyn hava sahası, kara suları ve limanların da Katar'a kapatılacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan

Katar'ı terörist gruplara destek vermekle suçlayan bir diğer ülkede Suudi Arabistan. Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'da yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Doha'nın açık ve gizli gerçekleştirdiği ciddi ihlaller, terör örgütlerini barındırarak teröre destek vermesi, basın yayın organlarında terör örgütlerinin propagandasını yapması, Katif ilindeki İran bağlantılı terör eylemlerini desteklemesi, aşırıları barındırması, Yemen'deki Husi militanları desteklemesi sonrasında Suudi Arabistan'ın bu kararları almak durumunda kaldığı" ifadelerine yer verildi.

İlişkilerin kesilmesinde Hac ve Umre yapacak olan Katar vatandaşların etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan'da bulunan Katar vatandaşlarının güvenlik gerekçesiyle 14 gün içerisinde ülkeyi terk etmesi gerektiği kaydedildi. (İLKHA) 

Katar'dan Tepki!

Katar Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın kendisi ile diplomatik ilişkileri kesmesine ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Karardan üzüntü duyuyoruz. Körfez ülkelerinin Katar'la ilgili kararı gerekçesiz ve haksız bir karar. Katar'a karşı alınan bu karar geçersiz kalacaktır. Ortaya atılan iddialar gerçek dışı. Bu diplomatik kesinti, Katar vatandaşlarının hayatını etkilemeyecek." denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55