,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

"Dondurmayı Mutlaka Su İle Tüketin!"

"Dondurmayı Mutlaka Su İle Tüketin!"
Uzmanlar, dondurmanın su ile birlikte tüketildiğinde boğaz enfeksiyonu sıklığının azaldığına dikkat çekiyor.

Sıcak havalarda serinlemek için en popüler tercihlerden biri olan dondurmanın doğru bir şekilde tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açmadığı bilinmektedir. Ancak, doğru bir şekilde tüketilmediğinde bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde boğaz enfeksiyonuna sebep olabilir.

Yaz aylarında hasta olmamak için ne yapılmalı?

Dondurma, süt, yağ, şeker, protein ve kalsiyum gibi vücut için önemli besin maddelerini içerir ve çocuklar için yaz aylarının vazgeçilmezidir. Tatlı seven insanlar için sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ayrıca, doğal meyvelerle yapılan meyveli çeşitleri antioksidan kaynağı olarak da değerlendirilebilir.

Nasıl tüketilmeli?

Dondurmayı su ile birlikte tüketmek, boğaz enfeksiyonu sıklığını azaltmaktadır. Ayrıca, dondurma paketinden çıkarıldıktan sonra hemen tüketmek yerine bir süre beklemek, mide ve bağırsaklar için daha iyidir. Dondurmayı küçük parçalar halinde yemek ve eriterek tüketmek de boğaz enfeksiyonu olasılığını azaltır.

Nelere dikkat edilmeli?

Dondurmanın aşırı miktarda tüketilmesi kilo problemi olanlar için sorun olabilir. Dondurmayı tok karnına tüketmek daha sağlıklıdır. Ayrıca, dondurmadan sonra ağız yıkanmalı ve dişler korunmalıdır. Paketli dondurmaların soğuk zincirde korunduğundan emin olunmalı ve son tüketim tarihi kontrol edilerek tüketilmelidir.

Boğaz enfeksiyonu sadece dondurma tüketmekle mi oluşur?

Hayır, boğaz enfeksiyonunun sadece dondurma tüketmekle ilgisi yoktur. Burun tıkanıklığı olan kişiler gece boyunca ağızdan nefes alır. Ağızdan nefes almak boğazın kurumasına, diş çürümelerine, ağızda kötü bir tat hissine neden olarak boğaz enfeksiyonu riskini artırır.

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler de sık sık boğaz enfeksiyonu geçirebilir. Uyku apnesi veya horlama sorunu olan kişiler gece uyku sırasında tıkanmalara bağlı olarak daha sık hasta olabilirler. Sigara içenler ve geniz akıntısı fazla olan kişiler de daha sık enfeksiyon kapabilirler.

Sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonlarının nedenleri nelerdir?

Ağızdan nefes alma, burun tıkanıklığı, zayıf bağışıklık sistemi, sigara içme, antibiyotik direnci, aşırı yorgunluk ve uyku eksikliği, stres, aşırı soğuk veya sıcak yiyecek ve içecekler tüketme, geniz akıntısı, geniz eti ve burun alerjisi gibi etkenler sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonlarına yol açabilir.

Sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonlarında çözüm nedir?

Eğer bir yıl içerisinde 4-5'ten fazla boğaz enfeksiyonu geçiriyorsanız, yetişkinler ve çocuklar için ameliyat seçeneği düşünülebilir. Tedavi edilmeyen boğaz enfeksiyonları kalp, böbrekler ve eklemlere zarar verebilir. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55