,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Doğunun 4 ilinde bin 555 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Doğunun 4 ilinde bin 555 yerleşim birimi ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu'da 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis, Van, Muş ve Hakkâri illerinde yollar kapandı.

Doğu Anadolu yoğun kar yağışının etkisine girdi. Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, kapanan yollarda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis, Van, Muş ve Hakkâri illerinde bin 555 yerleşim birimi ulaşıma kapandı. Birçok yerleşim biriminde hayat durma noktasına geldi.

Bitlis

Bitlis'te dün öğlen saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.  Kant merkezinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Çevre yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yer yer maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Köy yollarında mahsur kalan vatandaşlar, İl Özel İdare ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bitlis valiliği, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle TIR ve kamyonet gibi ağır vasıtaların zincirsiz trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. Hayatın durma noktasına geldiği kentte 600 köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 600 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığını, kapanan yolların açılması için bütün ekiplerin sahada çalıştığını belirtti.

Belediye ekiplerinin, kent merkezinde kapanan mahalle yolları, ana ve ara arterlerdeki yolların ulaşıma açılması için başlattıkları çalışmaları sürdürüyor.

Van

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dünden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 337 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Açıklamanın devamında, kapanan yolların açılması için ekiplerin başlattığı çalışmaların sürdürüldüğü, vatandaşların özel araç yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları uyarısında bulunuldu.

Muş

Dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 311 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kapanan yolların açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bulunan bazı ağaçların, üzerine biriken kar nedeniyle kırıldığı görüldü.

Beyaza bürünen kentte kartpostallık görüntüler oluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kimi vatandaşlar iş yerlerinin önünde biriken karları temizlerken, kimileri de kara gömülen araçlarını çıkarmaya çalıştığı görüldü.

Hakkâri

Hakkâri'de etkili olan kar yağışı, tipi ve meydana gelen çığ nedeniyle 95 köy 212 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Kapanan 307 yerleşim birimi yolunun ulaşıma açılması için başlatılan çalışma sürerken, kar ve tipi nedeniyle kapanan Hakkâri-Şırnak karayolunun açılması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Hakkâri-Şırnak, Muş-Kulp, Van-Bahçesaray, Hizan-Bahçesaray, Muş-Hasköy ve Yüksekova-Dağlıca yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55