,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Doğubayazıt’ta "Cami-Çocuk Buluşması"

Doğubayazıt’ta "Cami-Çocuk Buluşması"
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, Mehmet Beyazıt (Merkez) Camii'nde düzenlenen programla camide buluştu.

​Doğubayazıt İlçe Müftülüğü, "Cami Çocuk Buluşması" programı kapsamında, yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocukları camiyle buluşturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 81 ilde il müftülüklerince gerçekleştirilmesi planladığı program çerçevesinde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, Mehmet Beyazıt (Merkez) Camii'nde düzenlenen programla camide buluştu.

Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ve İlçe Müftü Vekili Mehmet Dursun'un katılımıyla gerçekleşen "Cami, Çocuk Buluşması" adlı programda, yaz Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler, camide bir araya geldi.

Yoğun katılımın olduğu gözlenen programda yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'i okumasını öğrenen çocuklar için bir dizi etkinlik düzenlendi. Programda çocuklar Kur'an kurslarında öğrendikleri ezan, mevlit, dua, ilahi ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.

Sunuculuğunu Fatih Cami İmamı Ahmet Yardımcı’nın yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda İlçe Müftü Vekili Mehmet Dursun bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından farklı camilerden gelen öğrenciler ilahiler seslendirdi.  

Program sonrası açıklamalarda bulunan Ahmed-i Hani Cami İmam Hatibi Sefa Tortumluoğlu, Kur'an Kursu sürecine dair programlardan bahsetti. Tortumluoğlu, Ramazan ayından sonra öğrencilerin camilere rağbet ettiğini belirterek şunları söyledi: "Yaz Kur'an kursuna 12 Haziran'da başladık. Yaklaşık 3 ay gibi bir zaman diliminde gerçekleşti. Yarın Allah’ın izniyle resmi olarak bitecek. Biz Ramazan sebebiyle başladığımız 1-2 hafta oruçtur, mukabeledir, teravihtir, öğrencileri fazla toplayamadık. Ama Ramazan'ın çıkmasından sonra öğrenci artışı oldu. 75-80 öğrencimiz oldu. Bunların hepsiyle özel olarak tek tek 3 tane hoca arkadaşla beraber ilgilenmeye çalıştık. Elif Ba cüzünü bilmeyenlere Elif Ba cüzünü öğrettik. Kur'an okuyan arkadaşlara Kur'an-ı Kerimlerini geliştirmelerine yardımcı olduk. Sosyal aktiviteler olsun hafta sonları olsun. Kur'an öğretimi sürecinde  öğrencilerle iç içe olmaya hocadan ziyade ağabey kardeş olmaya çalıştık."

Kur'an kurslarının belli ay ve günler haricinde de devam etmesi gerektiğini söyleyen Tortumluoğlu,

"Öğrenciler arasında Kur'an okuyamayan arkadaşlar vardı. Çat pat Kur'an bilenler belli bir seviyeye geliyor, yalnız bu eğitim 30 gün 60 gün 90 günde olmuyor. Bunun tecvidi var mahreci var bunların hepsinin öğrenilmesi için belli bir zaman dilimi lazım. Mesela bir insanın sıfırdan başlayıp hafız olmasının süresi minimum 2 senedir. 2 sene içinde eğer öğrenci arzusu ve isteği varsa bunu belli ederse 2 sene içerisinde öğrenci mükemmel bir derece hafız olabiliyor. Bizim amacımız Allah nasip ederse yarın resmi olarak Kur'an Kursları bitiyor. Pazartesinden itibaren hem okullarına gidecekler hem de gelip Kuranlarını öğrenecekler. Biz aynı şekilde devam edeceğiz. Öğrenci var Elif Ba’ya yeni geçmiş ve ya orta dereceye güzel seviyeye gelmiş ama kurs bitti. Biz ne yapacağız o adamın her zaman peşinde olacağız. Yarın bu adam İmam Hatibe ya da başka bir okula gidecek. Bu çocuklar Müslüman çocuğu. Bu çocukların dinini imanını bilmesi için Kuranı okuması lazım. Allah’ın emrettiği şeyleri yapması lazım. Bizde bu sebebiyetle öğrenci kardeşlerimize inşallah bundan sonra gerek okullar açılana kadar gerek okul devamında öğrencilere elimizden geldiğince Kuran okumalarını ne kadar üst seviyeye taşıyabilirsek bizim için bir kardır. Biz şimdi onun mücadelesini vereceğiz. Allah nasip ederse pazartesi günüde yine aynı şekilde sabah 9 da 10 da gelecekler bunun yanında işte yine sosyal aktivitelerimiz olacak." dedi.

Tortumluoğlu, "Kurs süresince; Pikniğe götürdük, halı sahaya götürdük, turnuvalar düzenledik, güreş yaptırdık camiler içinde. Cami ile çocuk her zaman iç içe olması lazım. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Hoca, 'eğer camide çocuk yoksa o nesilden korkun’ demişti. Bizde bunu örnek alarak camide çocukları hiçbir zaman korkutmadık. Onları sevdirerek onlara Kur'an’ı aşılayarak devam ettirmeye çalışacağız. Çocukları gerek okullar açılana kadar gerek okullar açıldığı zaman öğrenci gelmeye devam etsin bir veya bir buçuk saat gelse ders çalışsa o adamda hiçbir sıkıntı olmaz. Öğrencilere Yaz Kur'an kursunda ezberler yaptırdık. Kelime-i Şahadet’i küçük küçük kardeşlerimiz öğrendi. Rabbena dualarını öğrettik. Namazda okunacak duaları, namaz nasıl kılınır, namazda neler yapılır, nelere dikkat edilir bunları öğrettik. Rabbim cümle İslam aleminin hizmetlerini daim eylesin. Öğrencilerimizi, yavrularımızı Kur'an’dan ayırmasın. Rabbim bizleri vesile kılmış bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rabbim inşallah mükâfatını hem dünyada hem ahirette bize verir."

Program cami çıkışında dağıtılan ikramlarla son buldu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55