,
  • BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Diyarbakırlılardan "Ramazan şenlikleri"ne tepki

Diyarbakırlılardan "Ramazan şenlikleri"ne tepki
Diyarbakır'da STK temsilcileri ve vatandaşlar, Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda belediye tarafından "Ramazan Şenlikleri" adı altında düzenlenen etkinliklere, halkın değerleri ve inancıyla uyuşmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Diyarbakır'da "Ramazan Şenlikleri" adı altında gerçekleştirilen etkinliklerin yapıldığı yerlerin yakınındaki camilerde teravih kılanlar, gürültü nedeniyle doğru dürüst namaz kılamadıklarını belirttiler.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda belediye tarafından "Ramazan Şenlikleri" adı altında etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların, halkın değerleri ve inancıyla uyuşmadığı gerekçesiyle eleştirdikleri bu etkinlikler, çevredeki camilerde namaz kılanların da tepkisini çekti.

Parkın yanında bulunan Hacı Sıddık Camii'nde teravih kılanlar, etkinlik nedeniyle oluşan gürültünün, huşu içinde namaz kılmalarına engel olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacı Sıddık Camii Derneği Başkanı Abdullah Kayar, yatsı namazının hemen ardından başlayan müzik ve şarkıların, cami cemaatini oldukça rahatsız ettiğini söyledi.

Kayar, "Cemaat bundan rahatsız oluyor. Gidip, 'Namaz sırasında bunları yapmayın, etkinliği gerçekleştirmeyin. Namazdan, teravihten sonra yapın. Cemaat rahatsız oluyor.' dedik ama bizi kale almadılar. İbadetlerimiz boşa gitmesin. Yazıktır, bu kadar insanın vebalini alıyorlar. Ayrıca, yapılan etkinlik İslami değildir. Oraya götürdükleri çocukları camiye getirsinler. Onlara camide eğitim verelim, cami onlar için daha iyidir. Camideki çocuklar daha iyi yetişiyor." dedi.

Caminin dış tarafında oluşturulan alanda namaz kılan kadınların bu seslerden daha fazla etkilendiklerini dile getiren Kayar, yetkililerin duruma müdahale etmelerini istedi.

"Defalarca ikaz ettik ama susturamadık"

Gerçekleştirilen etkinlik nedeniyle Ramazan ayında doğru dürüst teravih kılamadıklarını bildiren cami cemaatinden Zülküf Gölsüm, "Hem biz şikâyetçiyiz hem de bayanlar. Defalarca ikaz ettik. İkazlara rağmen susturamadık. Görevli arkadaşlarımıza, 'Gerekirse sizi görevden alırız. O yetkiyi kullanırız.' dediler. Namazımız saat 21.00'de başlıyorsa onlar da 22.00'de başlasınlar. Bir saat geç başlatsınlar. Maalesef bunu yapmadılar. Benim şahsi görüşüm, şu anda yetkililer yoktur. Yetkililer olmuş olsaydı defalarca dile getirmemize rağmen en azından bir saatliğine onları susturabilirlerdi. Biz de rahatlıkla namazımızı kılabilirdik." ifadelerini kullandı.

"Çocukları palyaço eşliğinde oynatacaklarına camiye getirsinler"

Namaz kıldıkları esnada müzikli eğlence programlarının yapıldığını anlatan Sinan Kılıçdoğan ise şunları söyledi:

"İmamın sesiyle eğlenceden gelen ses karışıyor. Nasıl namaz kıldığımızı anlayamıyoruz. Biz şikâyetçiyiz. En azından sesi kıssınlar. Bari namaz saatlerinde bunu yapmasınlar. Cemaat dağıldıktan sonra ne yapıyorlarsa yapsınlar. Orada çocukları sahneye alıp palyaço eşliğinde oynatıyorlar. O çocukları camiye alıştırsınlar. Çocuklar orada oynayacağına gelip camide bir şeyler öğrensinler. Vaaz dinleyip, dinini öğrenirler. Yetkililer sesimizi duysunlar." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55