,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Diyarbakırlılar belediyeden "Pembe Otobüs" talebinde bulundu

Diyarbakırlılar belediyeden "Pembe Otobüs" talebinde bulundu
Diyarbakır halkı,Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’dan "Pembe Otobüs" talep etti.

​Diyarbakır’ın metropol bir şehir olduğuna işaret eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’dan "Pembe Otobüs" talebinde bulundular.

Diyarbakır'da yetersiz kalan şehir içi toplu taşıma araçlarında meydana gelen sıkışıklıkların kadınlar ve aileler üzerinde meydana getirdiği mağduriyetlere dikkat çeken Diyarbakır halkı, sadece kadınlara has ya da otobüs içinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı dizayn edilmiş koltukların da tahsis edilmesini istedi.

Kadın ve ailelere yönelik otobüs tahsil edilmesini isteyen Diyarbakırlılar şehrin metropol bir şehir olduğuna işaret ederek, yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyetlerini İLKHA'ya anlattı.

Cahide Yardım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden erkeklerin ve kadınların ayrı ayrı binebileceği bir otobüs talebinde bulundu.

Otobüslere binerken sıkıntılar yaşadıklarını ve gençlerin yaşlılara yer vermediğine söyleyen Yardım, “Kadınların ayır erkeklerin ayrı binebileceği otobüsleri Diyarbakır’da da istiyoruz. Bu şekilde olursa çok güzel olur. Otobüslere binerken sıkıntı yaşıyoruz, yolculuk esnasında ayakta kalıyoruz ve kimse bayanlara yer vermiyor.  Gençlerimiz yaşlılarımıza yer vermediklerinden dolayı yaşlılarımız bile artık ayakta kalır duruma geldi. Büyükşehir Belediyesinden erkeklerin ve bayanların ayrı yolculu yapacak bir otobüs olması için rica ediyoruz.” dedi.

Nihat Demir ise kadın ve ailelere yönelik otobüslerin Diyarbakır’da da tahsis edilirse iyi olacağını belirterek, “En azında yolculuk esnasında ayakta durdukları zaman sarkıntılık olmaz.  Bu konuda dikkat edilmesi gerekir. Belediye başkanında istediğimiz bayanların gidip geleceği özel bir otobüsün tahsis edilmesidir." diyerek yetkililerden talepte bulundu.  

Murat Çoban da kadınlara tahsil edilmiş özel otobüslerin muhakkak olması gerektiğini söyledi.

Kadınların binebileceği ayrı bir otobüsün daha sağlıklı olacağını sözlerine ekleyen Çoban, “Genel olarak baktığımızda bayanlar kendilerini mevcut toplu taşıma araçlarında rahat hissetmiyorlar, gençlerimiz de artık edep hayâ kalmadı. Yaşlılarımıza yer vermez oldular. Minibüslere yapılan uygulamanın aynısını otobüslerde de istiyoruz. Koltuk sayısı kadar yolcu alsınlar.” ifadelerini kullandı.

Zozan Yılmaz da kendilerine özel otobüs istediklerini belirterek, “Erkeklerin kadınlara tahsis edilen otobüslere binmemesi gerekir çünkü erkeklerin aynı otobüslerde bulunması gerçekten hoş değil. Bayanlar toplu taşımalarda karma şekilde yolculuk yapılmasından rahatsız oluyor. Biz bayanlara sadece olabileceği otobüs olsun ki kızlarımız ve gelinlerimiz güven de olsunlar.”

Elif Yılmaz da araçlarda bazı erkeklerin oturup kalkmasını bilmediğini ve çok rahatsız olduğunu belirterek, "Pembe Otobüs"ün Diyarbakır şartlarında muhakkak olması gerektiğini vurguladı.

Ecevit Yardımcı ise kadınların erkeklerin de ayrı binebileceği otobüslerin olmasının durumda gayet güzel olacağını ve bunun da İslam’a uygun olacağını söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55