,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2490.812
  • Dolar 32.5157
  • Euro 34.5164
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

​Diyarbakır'dan Yemen'e yardım eli

​Diyarbakır'dan Yemen'e yardım eli
​Diyarbakır'da geçtiğimiz ay kermes açan İhvan-Der, buradan elde edilen 106 bin TL'yi, Yemen'e göndermek üzere İHH temsilciğine teslim etti.

İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan-Der) tarafından geçtiğimiz ay Diyarbakır'da açılan kermesten elde edilen gelir, insani krizin artarak devam ettiği Yemen'e gönderilecek.

Aralık ayında çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı 9 günlük kermes düzenleyen İhvan-Der, toplamda 106 bin 245 TL gelir elde etti.

İhvan-Der Başkanı Ali Sarıhan, bu gelirleri Yemen'e göndermek üzere İHH Diyarbakır temsilciliğine teslim etti.

İHH Diyarbakır Temsilcisi Veysi Çiçekli, bu anlamlı yardım dolayısıyla Sarıhan'a plaket verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarıhan, Yemen'de uzun süreden bu yana bir dramın olduğunu söyledi.

Sarıhan, "Bu dram katlanarak mağduriyet her gün biraz daha arttı. Gerek ölümler, gerekse bombardımanlar sonucu oluşan tahribatla yaşam alanlarının kısıtlanmasından dolayı en çok çocuklar üzerinde mağduriyete sebep oldu. Dernek olarak bizler, başta insan olmamızdan kaynaklanan bir refleksle ve aynı zamanda din kardeşi olmamızdan dolayı 'Ne yapabiliriz, nasıl bir katkıda bulunabiliriz?' dedik. Aralık ayında kermes açma kararı aldık. Tabi, bununla ilgili 9 günlük yoğun bir çalışmayla 106 bin TL toplandı. İnşallah bunu İHH üzerinden Yemen'e ulaştıracağız." dedi.

"İHH ve benzeri kuruluşlar üzerinden yardımları ulaştırabiliriz"

Kendilerine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Sarıhan, şunları söyledi: "Yemen'de ciddi sıkıntılar var. Bundan dolayı dirençleri düşüyor, değişik hastalıklar oluşuyor. Yaz aylarında kolera, kış aylarında ise farklı sıkıntılar devam ediyor. Biz elimizden geleni yaptık, rabbim kabul etsin. Bütün Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. İleride de yardımlarımıza kaldığımız yerden devam etmeyi düşünüyoruz. Kamuoyuna şunu söylemek istiyoruz: Bu, başta insani bir vazifedir. Din kardeşliğimizden kaynaklanan mecburiyetimizdir. Başka şeylere harcadığımız miktarda en azından aylık veya yıllık olarak İHH ve benzeri yardım kuruluşları üzerinden gerekli yardımları ulaştırabiliriz. Bu kanallar açıktır."

"Şu ana kadar 300 bin TL'den fazla yardım gönderdik"

Bu anlamlı çalışmalarından dolayı İhvan-Der yönetimi ve gönüllülerine teşekkürlerini ileten Çiçekli ise "Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğimiz için mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonra da bu yardımlar devam eder. Diyarbakır'da herkes elini taşın altına koysun. Bu, kardeşlik içindir. Yardıma ihtiyaç vardır. Zaten kamuoyunda her şey görülüyor. Gerçekten Diyarbakırlılar yardımı seven insanlardır. Bayağı yardım edeceklerini umuyorum. Şu ana kadar Diyarbakır'dan Yemen'e 300 bin TL'den fazla yardım gönderdik. Tabi, buraya elbise falan da geliyor. Onu götürme şansımız yok. Onu da buradaki muhtaç ailelere veriyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55