,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2418.5
  • Dolar 32.5652
  • Euro 34.6991
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Diyarbakır'dan ortak bayram çağrısı: Akan kan ve gözyaşı dursun!

Diyarbakır'dan ortak bayram çağrısı: Akan kan ve gözyaşı dursun!
Kurban Bayramı öncesi duygu ve düşüncelerini dile getiren Diyarbakır'daki siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, kanaat önderleri ve akademisyenler, bayramın İslam âlemine huzur, birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulundular.

Kurban Bayramı öncesi duygu ve düşüncelerini dile getiren siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, kanaat önderleri ve akademisyenlerin ortak çağrısı, İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının durması temennisi oldu.

Yaklaşık 2 milyar Müslüman yarın Kurban Bayramını idrak edecek. Kurban Bayramı öncesi duygu ve düşüncelerini dile getiren Diyarbakır'daki siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, kanaat önderleri ve akademisyenler, bayramın İslam âlemine huzur, birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulundular.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İslam coğrafyasının bir bölümünün Kurban Bayramı’nı sevinçle idrak ettiğini, kimi bölgelerde ise hüzün, acı ve gözyaşının hâkim olduğunu söyledi.

Bayram mesajında, İslam coğrafyasının bir kısmında sevinç bir kısmında hüzün olduğunu ifade eden Yılmaz, “Kurban veremeyen Müslümanlar, bugün kendi evlatlarını kurban vermektedir. İslam coğrafyasının bir kısmında sevinç bir kısmında hüzün var. Bunun sebebi de bizim duyarsızlığımız, İslami hassasiyetleri kaybetmemizdendir. Bugün Araka’nda Müslümanlar Budistlerin vahşi işkenceleriyle yakılarak şehit edilmekte, evlerinden, yurtlarından sürünmektedir. Yemen’de Müslümanlar açlıkla imtihan olmakta, çocuklarını açlığa teslim etmekte ve çocuklar açlıktan ölmektedir.” dedi.

Artık iç çatışmalarda çocukların kurban verilmemesi için kardeşlik ve dayanışmanın mutlaka sağlanması gerektiğini söyleyen Yılmaz, şunları ifade etti:

“Bu vesileyle İslam coğrafyasının her tarafındaki Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.  İçinde bulunduğumuz kötü halden, bu gidişattan bir an önce kurtulmayı ümmetin birlik ve beraberlik içerisinde sevinçle bayramlarını kutlamayı ve bu şart altında ümmet şuurunun, bilincinin aramızda pekişmesini, pekiştirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.  Tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz.  Birlik, beraberlik, esenlik ve Müslümanlara sağlık sıhhat afiyet diliyorum.”

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu da verdiği bayram mesajında İslam kardeşliğine vurgu yaparak, “İslam için bedel ödeyen Yusufi kardeşlerimiz, onların aileleri,  halkımızın ve İslam ümmetinin kurban bayramını tebrik ediyoruz. İslam coğrafyasında dökülen kanların, tahribatların, savaşların ve çatışmaların son bulmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Kardeşlik bilincini İslam ümmetinin bireyleri arasında daha üst seviyeye getirmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm Müslümanların bir kez daha kurban bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik de bayram mesajında İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine işaret ederek, şunları dile getirdi:  

“Bütün ümmet maalesef sıkıntı çekiyor. Bu sıkıntıdan, darlıklardan, perişanlıktan kurtulmak için Müslümanların yeniden bir birliğe ihtiyacı vardır. Bunun için Müslümanların bir araya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bu vesileyle bütün müminlerin, ümmetin bayramını tebrik ediyoruz. Bayramın bütün müminlere huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz. Herkesin bayramı mübarek olsun.”

İttihad'ul Ulema Yönetim Kurul Üyesi Abdulkuddüs Yalçın ise "Ümit ediyoruz ki, bu bayram İslam ümmetine huzur, hayır ve bereket getirsin. Bir an önce yaşanan zulümler son bulsun. Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik oluşsun. Öyle ki hem dünya da hem ahirette zafere erişip bahtiyar olalım. Bu münasebetle Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kayapınar İlçe Müftüsü M. Sırrı Şık da bayram mesajında kardeşlik vurgusu yaparak, şunları ifade etti:

“Rabbimizi teşriklerle, tekbirlerle, dualarla andığımız ve bütün Müslümanlar arasındaki birliği, ümmetin yekvücut oluşunu hayal etmek suretiyle inşallah bu bayramı geçirmeyi temenni ediyorum. Aynı zamanda kardeşliği esas alan günler olduğu için özellikle Müslümanlar arasındaki tefrika girdabını yeniden gözden geçirme sorumluluğumuz vardır. Eğer bizler bugün Arakan'a elimizi ulaştıramıyorsak, elimiz oraya yetişmiyor isek bunun sebebi ümmetin el elle tutuşmasına mani olan ve bu halkada olmak istemeyen tüm Müslümanlardır. Zinciri koparanlardan değil ümmet zincirini güçlendirenlerden olalım temennisiyle hepinizin bayramını tebrik ediyorum.”

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, “Tüm İslam âleminin ve şehit ailelerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ederim. Cenab-ı Allah'tan niyazımız ve temennimiz odur ki, bu mübarek Kurban Bayramı’nın İslam âlemi için birliğe, dirliğe ve vahdete vesile olmasıdır.” dedi.

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı)  Başkanı Fikri Karavil de verdiği bayram mesajında, “Yetimler Vakfı olarak genelde tüm yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların; özelde ise Arakan, Suriye, Irak, Afganistan ve diğer bütün İslam coğrafyasındaki Müslümanların bayramını tebrik ediyorum.  Allah Teâlâ inşallah bu bayramı bizlere kurtuluş vesilesi kılar.” temennisinde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Adnan Akgönül ise şunları paylaştı: “Kurban Bayramı bütün İslam âlemine mübarek ve hayırlı olsun. Bu bayramın tüm mazlum ve mustazafların kurtuluşuna, necatına aynı zamanda İslam âleminin birliğine, uyanışına vesile olmasını ve tüm Müslümanların için saadet kapılarının açılmasını temenni ediyorum. Yine arzumuz şudur ki, Cenab-ı Allah bu bayramı cümle İslam âlemi için Hz. İsmail gibi bir teslimiyet, Hz. İbrahim gibi bir fedakârlık ve Hz. Hacer gibi bir bağlılık ve itaat vesilesi kılsın. Cenab-ı Allah bu bayramı İslam âlemi için hayırlara vesile kılsın."   

Bayramın, ümmetin birleşmesi ve İslam ümmetinin uyanışına vesile olması dileyen Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Işıkdoğan ise bayram mesajında, “Bayram vesilesiyle, özellikle Hac'da yapılan bütün duaların birlik, beraberlik, husumeti unutma, adaveti ve kardeşliği tesis etme noktasında kabul edilmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.  Bugünlerde âlem-i İslam’da büyük zulüm yaşayan, özellikle Myanmar’daki bütün kardeşlerimiz başta olmak üzere bunların acılarının hafiflenmesi noktasında birer dua olarak Cenab-ı Hak tarafından kabul edilmesini niyaz ediyoruz.”  dedi.

İslam dünyasının beşinci harem-i şerifi olarak nitelenen Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, bayram mesajında, “Bu Kurban Bayramı'nın öyle bir bayram olmasını temenni ediyoruz ki, İslam âleminde akan kanların, kardeşlik kavgasının ve kardeşler arasındaki sataşmanın, sürtüşmenin bitişini umuyoruz.” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, verdiği bayram mesajında şunları paylaştı:

“Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu Kurban Bayramı vesilesiyle dünyamızda zulüm ve haksızlıkların olmadığı, kan ve gözyaşının akmadığı; iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hâkim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasını temenni ediyorum.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55