,
  • BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 29 °C

Diyarbakır'daki tarım fuarı açıldı

Diyarbakır'daki tarım fuarı açıldı
18-22 Nisan tarihleri arasında Kalkınma Bakanlığına sunulan proje kapsamında düzenlenen ‘Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Diyarbakır Valiliği ve iş dünyasının katılımıyla gerçekleşti.

Diyarbakır’da iki yıl aradan sonra 8’nci Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, yurtiçi ve yurt dışından gelen yüzlerce iş adamının katılımıyla açıldı.

Fuarın açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve Suudi Arabistan, Irak, İran’dan toplam 200’den fazla iş adamı katıldı.

Fuarda açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Zirai, hayvancılık ve sulama noktasında önemli çalışmaların gerçekleştirildiği ifade eden Aksoy, bu kapsamda Silvan Barajı projesinin önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "Toplam 31 proje, 8’i baraj olmak üzere 23’ü de sulama kanalları olmak üzere bu çalışma gerçekleştiriliyor." dedi.

Silvan barajının tamamlanması halinde 305 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Vali Aksoy, “Tarımda hem gelir artacak hem de çeşit artacak. Son gelişmeler ve son teknolojiler bu fuarlarda üretici ile tüketiciyi karşı karşıya getiriyor. Bu açıdan önemli fırsatlar ortaya koyuyor. Türkiye’de ilk tarım-hayvancılık organize sanayi bölgesi Diyarbakır’da kuruldu ve hızla gelişmeye devam ediyor. Bu fuar sektörün gelişmesine de çok büyük katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy, ulusal ve uluslararası firmaların fuarda yer alan ürünlerini paylaşma ve karşılıklı değerlendirme fırsatını yakalamış olacağı kaydetti.

“Yarın, Türkiye Suudi Arabistan iş dünyası buluşması gerçekleşecek”

Fuar’da konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ise, 2 yıl aradan sonra bu fuarı gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Diyarbakır, bir tarım kentidir." diyen Sayar, "Diyarbakır’da ihracatta madencilikten sonra hububat gelmektedir. Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve İran’dan gelen değerli misafirlerimiz var. Onları burada ağırlıyoruz. Fuar dolu dolu geçecek. Yarın, Türkiye Suudi Arabistan iş dünyası buluşması gerçekleşecek. İlk defa tarım ve hayvancılık zirvesi gerçekleştiriyoruz." dedi.

“Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu bölgesi geleceğine umutla bakıyor”

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de fuarda yaptığı konuşmada, Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin geleceğine umutla baktığını ifade ederek, "Bu fuar esnasında kurulacak iş bağlantılarıyla beraber çok daha güçlü bir ekonomiye ve tarım sektörüne ilerlemenin göstergesi de bugün ortaya çıkıyor. Bu modern katılımın yapılmasında herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil de bu gibi fuarlar sayesinde binlerce alıcı ve satıcı bir araya getirilerek büyük bir alışveriş potansiyeli gerçekleştirildiğini belirtti.

Fuarda İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan’ın önde gelen iş adamlarından Muhammed Masser Aldossary, 40 kişilik bir ekiple fuara katıldıklarını aktardı.

Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın beğendiğini söyleyen Aldossary, burada ileriye yönelik güzel düşüncelerinin var olduğunu ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55