,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Diyarbakır'da "Yerel Medya Buluşması" yapıldı

Diyarbakır'da "Yerel Medya Buluşması" yapıldı
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da "Yerel Medya Buluşması" gerçekleştirildikten sonra iftar yemeği verildi.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen Yerel Medya Buluşması'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, mülakatlar ve kamuya alımlarla ilgili olarak zaman zaman hata yapılabildiğini söyledi.

yerel-medya-bulusmasi.jpg

Program kapsamında konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Kürdlerin sorun olmadığını, asıl sorunun PKK olduğunu söyledi.

Türkiye'nin temel sorunlarının sistemden geldiğini belirten Eker, "Tarihi boyunca üç temel sorunu yaşadı. Bu üç sorun da sistemden kaynaklanıyor. Birisi Kürd sorunuydu, birisi din sorunuydu, bir diğeri ise ekonomik sorundur. Bizim misyonumuz, bu üç sorunla mücadele etmek ve ortadan kaldırmaktır. Kürd sorununun geçmişte olduğunu fakat bu sorunun barış içerisinde, yeni sorunlar çıkarmadan, kan dökmeden çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. PKK, 'Hayır, biz barış içerisinde çözülmesine izin vermiyoruz.' diyor. Çözüm sürecini engellemelerinin sebebi buydu. Onlar istemiyorlar çünkü onların efendileri istemiyor. Çukur, barikatla çözüm sürecini baltalayan PKK ve türevleri ile FETÖ aynı amaca hizmet ediyor." dedi.

AK Parti milletvekili aday seçimlerine müdahale edildiği iddiası

Basın mensuplarının, AK Parti'nin Diyarbakır milletvekili aday seçimlerine müdahale edildiği yönündeki tepkilerle ilgili soruları üzerine Eker, listeyi kendisinin yapmadığını bildirip, "Bunu söyleyenler ve yazanlar bana sorsalardı. AK Parti, kuralların ve kurulların partisidir. Listeyi Mehdi Eker yapmadı. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst kurul hazırladı. Ben o kurulda yokum. Bu seçimde ben adaylık başvurusunu İstanbul için yaptım. Onlar beni Diyarbakır'da gösterdiler. 2015'te Diyarbakır için müracaat ettim, partim beni İstanbul'da liste başı gösterdi. İşi iftiraya götürenler hakkında dava açtım. Zazalar, 'İki tane Zaza adayımız var.' diyor. Biz insanlara Zaza ve Kürd diye bakmadık. Asla böyle bir şey yok. 2015 seçimlerinde listede kaç Zaza kardeşiniz vardı? Meseleye böyle bakmayın. Bu, Diyarbakır'a zarar verir." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar zaman zaman hata yapabiliyor"

Bir gazetecinin, mülakatlar ile güvenlik soruşturmalarında haksızlıklar yapıldığını ve Kürd sorununun değil, Kürd meselesinin olduğunu dile getirmesine karşılık Eker, "Mülakat ve alımlarla ilgili adaletin tesis edilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bunu uygulayan insanlardır. İnsanların eliyle bunun tatbikatı yapılıyor. İnsanlar zaman zaman hata yapabiliyor. Hepimizin görevi bu hataları asgariye indirmek ve herhangi somut durum gördüğümüzde onu düzeltmek için tedbirler almaktır. Biz bu tedbirlerin peşindeyiz. Alıyor ve almaya devam edeceğiz. Türkiye'de AK Parti reformlarından önce Kürd sorunu olduğunu, bunun bu şekilde tanımlandığını söyledim. Elbette ki Kürdler sorun değil ama Kürdlerin bugün PKK sorunu var." şeklinde konuştu.

Programa; Eker'in yanı sıra Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, İLKHA Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan, yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55