,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Diyarbakır'da yaz Kur'an kursları kapanış programı

Diyarbakır'da yaz Kur'an kursları kapanış programı
Diyarbakır'da yarın sona erecek yaz Kur'an kursları dolayısıyla öğrenci ve ailelerine yönelik kapanış programı düzenlendi.

Yaz Kur'an kurslarının yarın sona ermesi dolayısıyla Diyarbakır'da kapanış programı düzenlendi.

Sur İlçe Müftülüğü tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde "Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği Kapanış Programı" adıyla düzenlenen etkinliğe ilçede eğitim gören öğrenci ve aileleri katıldı.

Etkinliğe katılım gösteren öğrenci ve aileleri, sergilenen gösteri ve seslendirilen ilahilerle mutlu anlar yaşarken, çekilen kuralar sonucunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik, farklı camilerde ders alan öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışmasıyla devam etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Burhan İşliyen, bütün çocukların dini bilgilerini öğrenmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Sur ilçesindeki öğrencilerle bir arada olmanın daha anlamlı olduğunu belirten İşliyen, "18 Ağustos Cuma günü, iki aydır devam eden yaz Kur'an kurslarımız sona ermekte. Yaz Kur'an kurslarımızın bitmesi dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bugün de gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl. Sur İlçe Müftülüğümüzün, Sur içindeki camilerde ve Kur'an kurslarında iki ay boyunca eğitim almış, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmiş olan çocuklarımızla birlikte hazırlamış oldukları mütevazı bir programla bir araya geldik. Bütün çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi anlamlı ama özellikle Sur ilçesindeki çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim öğrenmesi, ahlakını güzellikten öğrenmesi çok daha anlamlı." dedi.

İki yıl önce Sur ilçesinde yaşanan olaylara değinen İşliyen, "Biz, bir buçuk yıl önce Sur'da hiç hatırlamak istemediğimiz, yeniden yaşanmaması için çok dua ettiğimiz çok elim hadiseler yaşadık. Maalesef, bu elim hadiselerde küçücük çocuklarımız kullanıldı. Bu çocuklarımız Kur'an'la, sünnetle, Hz. Peygamber'le tanışırlarsa inşallah hep beraber Diyarbakır'ı, dünyamızı, çevremizi manen ve madden imar edecekler." ifadelerini kullandı.

Ailelere uyarılarda bulunarak, çocukların bir emanet olarak görülmesi ve onlara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren İşliyen, çocuklara öncelikli olarak helal ve haramın öğretilmesinin önemine değindi.

"Allah, bu emanetlere nasıl davrandığımızı bize soracaktır"

Yaz Kur'an kurslarının yoğunlaştırılmış bir eğitim verdiğini ancak din eğitiminin tamamının iki aylık süre içinde verilmesinin mümkün olmadığını belirten İşliyen, "Onun için sizin aracılığınızla çok kıymetli, saygıdeğer anne babalarına sesleniyorum. Lütfen, anne babalarımız çocuklarımıza sahip çıksınlar. Çocuklar bize Allah'ın emanetidir. Allah, bu emanetlere nasıl davrandığımızı bize soracaktır. Çocuklarımız Rabbimizi, Peygamberimizi, Kur'an'ımızı tanısın. İbadetlerini öğrensinler, helali ve haramı bilsinler. Ondan sonra hangi mesleği ve işi yaparsa yapsınlar. Ama önce çocuklarımız, cennete namzet büyüsün inşallah." şeklinde konuştu.

Ayrıca İşliyen, kent genelinde yaklaşık 65 bin öğrencinin, yaz Kur'an kurslarında eğitim gördüğü bilgisini paylaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55