,
  • BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Diyarbakır'da tekstil ve tarım organize sanayi bölgeleri kurulacak

Diyarbakır'da tekstil ve tarım organize sanayi bölgeleri kurulacak
Diyarbakır'da 81 ilde hayata geçirilen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı çerçevesinde istihdam seferberliğinin ilk adımı atıldı.

Diyarbakır'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla 81 ilde hayata geçirilen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı çerçevesinde iş dünyasına yönelik  'Milli İstihdam Seferberliği ve Cazibe Merkezleri' toplantısı yapıldı.

Diyarbakır'da milli istihdam seferberliğinin ilk adımı atılması kapsamında bir otelde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, iş adamları ve sanayiciler bir araya geldi.

Diyarbakır'da yapım aşamasında olan bazı projeler hakkında bilgi alış verişinin yapıldığı toplantıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, çok sayıda iş adamı ve sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, “Diyarbakır Türkiye'nin 12'nci büyük şehri ve genç bir nüfusa sahiptir. İlimizde istihdamı daha yüksek noktalara taşımak ve işsizliğin giderilmesi konusunda birçok çalışma geçmiş dönemlerden itibaren yürütülüyor. Hepimizin çok yakından bildiği gibi Diyarbakır 6'ncı Bölge Teşvik Sistemi içinde yer alan ve bu projede yatırım yapıldığı takdirde bir takım avantajlar sağlayan konumdaydı.” dedi.

Cazibe merkezleri hakkında bilgi veren Vali Aksoy ''Özellikle 27 Şubat bu cazibe merkezleri içerisinde son başvuru tarihidir. Bu bakımdan bu tarihe kadar iş dünyamızın yapacağı yatırımları kalkınma bankasına sunması büyük önem taşıyor. Yatırımcılarımızın yatırım yapabilecekleri alanları kendilerine sunma yönün dede özel gayretlerimiz var.'' diye konuştu.

Diyarbakır'da ekonomiyi daha da hareketlendirme ve yoğun bir iş alanı oluşturması nedeniyle Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin kurulması amacıyla bir çalışma başlatıldığını söyleyen Vali Aksoy, ''Bu tekstil organize sanayi bölgesinin de tüzel kişiliği oluştu. Önümüzdeki günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca bunun altyapısının ihalesinin yapılması hususunda temaslarımız devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Tarım Organize Sanayi bölgesinin kurulması yönünde çalışmalarının olduğunu söyleyen Vali Aksoy ''Diyarbakır bir tarım şehri ve burada üretilen, yetiştirilen tarımsal ürünlerin işlenerek katma değer katılarak bundan sürece dâhil edilmesi bölgemiz için büyük önem taşıyor. Bu amaçla Diyarbakır'da bir başka organize sanayi bölgesini kurulması ile ilgilide ön çalışmalara başladık Şanlıurfa yolu üzerinde bir mera arazisi üzerinde çalışmalarımızı belirli bir aşamaya getirdik.” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy, farklı illerde çalışmalarını sürdüren Diyarbakırlı iş adamlarını yarın kentte ağırlayacaklarını sözlerine ekledi. Toplantı, daha sonra katılımcıların sunumları ile devam etti. ( İLKHA)

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55