,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Diyarbakır'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" münasebetiyle resim sergisi açıldı

Diyarbakır'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" münasebetiyle resim sergisi açıldı
​Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, şehid olanları temsili anma ve yad etme gibi etkinliklerin düzenlenmesi hem şehidlerin davası hem de şehadet duygusunun diri tutulmasına vesile olduğunu söyledi.

 

Diyarbakır Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlıkları "Şubat Ayı Şehadet Ayı" münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Yaptıkları etkinliklerle ilgili açıklamada bulunan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, ülkemizde çeşitli etkinliklerle şehid ve şehadet konulu etkinlikler düzenlendiğini ve birçok kıymetli programlara şahit olduklarını kaydetti.

Tekdemir, Şehidlerin hayatlarıyla ve örnek yaşantılarıyla birlikte kendi dava şuurumuzu bileyip hayatımızdaki noksanlıkları ikmal edip şehidlere benzeyerek ve hayatlarını örnek alarak yaşamımızı kaliteli ve rıza-i ilahi çerçevesinde sürdürmek olduğunu söyledi.

"Amacımız şehidlerin hayatlarından nasiplenip kendi hayatımıza birtakım örnek aktarımlar gerçekleştirmektir"

Diyarbakır'da bu etkinliklerin çok yoğun bir şekilde yapıldığını söyleyen Tekdemir, Hafta boyunca çok kıymetli etkinlikler gerçekleştirildi. Okullarda, şehadet konulu şehidlerin hayatı anlatıldı. Genç kuşaklara bir numune-i imtisal olacak şekilde onların önüne örnek bir hayat sunuldu. Dolayısıyla bu etkinlik dizisinin bir ayağını da bugün sendikamızın ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı Genç Memur-Sendeki bütün arkadaşlarımıza ve yönetimine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Diyarbakır'da

Şehit Hasan El Benna

Tekdemir, "Yönetimimizin yaptığı resim sergisi etkinliği bizim için çok kıymetlidir. Şehadet çok değerli bir olay, dolayısıyla şehidlerin şehadet duygusunu tatmaları, şehid gibi yaşamaları, şehadeti özümsemeleri ve canlarıyla şehadete erişmeleri bizim için çok kıymetlidir. Şehidler ümmetin aydınlık yüzleridir. Dolaysıyla hem hayatları hem de vefatları bizler için çok kıymetli örneklerdir. Bu tema üzerinde yaptığımız etkinliklerle çıkarımda bulunmamız gereken merkezi amaç, şehidlerin hayatından kendimize dersler çıkarmaktır. Şehidlerin hayatlarından nasiplenip ve onları anlayıp kendi hayatımıza bir takım örnek aktarımlar gerçekleştirmektir." şeklinde konuştu.

"Şehid gibi yaşayıp ve şehid gibi hayatlarını feda ederek kanları ve yaşadıkları hayatın bereketi var"

Diyarbakır'da

Şehit Şeyh Şamil

Şehidlerin birer kutup yıldızı gibi ve birbirinden güzel örneklerle bu hayatı devam ettirdiklerini dile getiren Tekdemir, "Allah'a ve şehadete talip olmuşlardır. Dolaysıyla şehid gibi yaşayıp ve şehid gibi hayatlarını feda etmişler. Bize düşen onların hayatlarını kendimize örnek almak ve aynı zamanda bu örnekliği genç kuşaklara da aktarmaktır. Şehidlerin kanı ve yaşadıkları hayatın bereketi vardır. Bu bereketle toplumda iyilik inşa edilir ve bu bereketi toplumda ıslah ortamı oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da

Ramazan Tekdemir

Şehidlerin kanlarının bereketi üzerinden aslında toplumun huzura ve refaha eriştirdiğini söyleyen Tekdemir, "Şehidlerin hayatlarına atıfta bulunan ve örnek hayatlarını gözler önüne seren, gençlerin hayatına birtakım pratikler yansıtmasını öğütleyen ve hedefleyen bu çalışmalardan dolayı Genç Memur-Sen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah yaptıkları çalışmaları ve bu kıymetli etkinliği amaçlarına eriştirsin. Niyetleri halis, inşallah bu çalışmalarla birlikte şehidlerin hayatları daha çok öğrenilir, daha çok anlaşılır ve anlatılır. Toplumda örnek almamız gereken asıl modellerin kimler olduğunu, sahaya, evlere ve hayata yansıması, gerek özel ve gerekse de kamusal yaşama örnek bir numune olarak gösterilmesi önemli ve gereklidir. Bizim asıl model almamız gereken kahramanlar ve bu hayatın en güzel kesitlerini yaşayan şehidlerdir. Bu etkinliklerle örnek yaşamı genç kuşaklara aktarımının bir vesilesi olarak görüyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55