,
  • BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı heyecanı

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı heyecanı
Ramazan Bayramı’nın heyecanıyla güne başlayan Diyarbakırlılar, bayram namazlarını kılmak için tarihi camilere akın etti.

Diyarbakır'da sabah namazından sonra tarihi camileri dolduran halk, Ramazan bayramının İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını diledi.

Ramazan bayramının İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını dileyen halk, namaz sonrası bayramlaştı.

Sabahın erken saatleriyle İslam dünyasının 5. Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camii’ni dolduran Diyarbakırlılar, camiye sığmayınca avluda namaza durdu.

Kılınan Bayram namazının ardından camii cemaatine yönelik bayram hutbesi veren Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, bayramın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti.

“Bu mübarek günler hatırına Rabbim Müslümanları kardeş kılsın”

Bayram namazının ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Bizlere mübarek Ramazan ayını ibadet ve oruçla geçirtip bayrama kavuşturan Allah’a binlerce hamd ve şükürler olsun.” dedi.

İslam dünyasının içine düştüğü halin, Müslümanlar arasına konan fitne ve fesadın bu mübarek günler hürmetine son bulmasını dileyen Yılmaz, tüm Müslümanlara ümmet ve kardeş olma bilinci temennilerinde bulundu.

Yılmaz son olarak, “Bütün Müslümanların Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum. Huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşayacakları günleri diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bayram namazının ardından İLKHA’ya konuşan Hafız Ali Muallim ise “Bayram size, bize ve bütün ümmeti Muhammed'e huzur versin. Evladımızın, torunlarımızın akıbetlerinin iyi olmasını diliyorum. Zalimlerin, hainlerin şerrinden Rabbim bizi muhafaza etsin. Allah bize bu mübarek günler hürmetine birlik ve beraberlik nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Tüm Müslüman âleminin bayramını tebrik eden Muzaffer Arık, “Bu bayramın kardeşliğe, barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Bosna’da, Filistin’de, Çeçenistan’da, Afkanistan’da, Keşmir’de, Çeçenistan’da, Irak’ta, Suriye ve Mısır’da zillet altında, zulüm altında olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olduğu bir bayram diliyorum.” dedi.

Tüm İslam âleminin bayramını kutlayan Kamer Öztunç, “Cenab-ı Allah, bu bayramı fitne ve fesadın son bulması için, milletimizin uyanması için büyük bir fırsat etsin. Zalimler fırsat bulmasın. Zalimler için yaşasın cehennem.” diye belirtti.

Verilen hutbenin ardından camide bulunan halk, bayramlaştı.

Çınar’da Ramazan Bayramı coşkusu

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde halk Ramazan Bayramını büyük bir coşkuyla karşıladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camilere akın eden Çınarlılar, camilere sığmadılar. Dörtyol Camii’ne bayram namazı için gelen Çınarlılar, namaz vaktinin girmesiyle cemaatle bayram namazlarını eda etti. Daha sonra imam, minbere çıkarak burada tekbirler eşliğinde Ramazan Bayramı hutbesini verdi.

Dörtyol Camii imamı molla Abdülbaki Ermiş hutbesinde Müslümanların Ramazan ayında gösterdikleri sabır, teslimiyet ve itaatin karşılığı olarak Ramazan Bayramını hak ettiğini belirterek, bu ayı oruç tutmayarak geçirenlerin büyük bir zarar ve ziyan yaşadıklarını belirtti.

İslam coğrafyalarındaki kan ve gözyaşının dinmemesinden dolayı bu bayramı da buruk karşıladıklarını belirten Ermiş, zulüm ve işgal altındaki Müslümanlara dua etme talebinde bulundu.

İmamın hutbeyi vermesinin ardından cami içinde bayramlaşan cemaat, daha sonra ölen yakınlarına dua etmek için mezarlıkları doğru yol aldı.

Mezarlıklara akın eden Çınarlılar burada yakınlarının ve şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, onlara dua ettiler.

Mezarlık ziyaretinin ardından Çınarlılar akraba ve komşularını ziyaret etmek için dağıldılar.

Bayramın en çok bekleyen çocukların ise sevinçleri görülmeye değerdi. Çocuklar, arkadaşları ile beraber eve ev dolaşarak Müslümanların bayramını kutladı, bol bol şeker topladı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55