,
  • BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Diyarbakır'da PKK'ya ait 8 sığınak tahrip edildi

Diyarbakır'da PKK'ya ait 8 sığınak tahrip edildi
Diyarbakır Valiliği, Lice ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde 24 Nisan 2018 Salı günü başlatılan operasyonda PKK'ya ait 8 sığınak tahrip edilerek kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

​Diyarbakır'ın Lice ve Kulp kırsalında düzenlenen operasyonlarda PKK'ya ait 8 sığınak tahrip edilerek kullanılamaz hale geldi.

Diyarbakır Valiliği, Lice ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde 24 Nisan 2018 Salı günü başlatılan operasyonun tamamlandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonlarda PKK tarafından kullanılan 8 adet sığınağın tespit edilerek tahrip edildiği ve kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada sığınak, ağaçlık, çalılık ve ile toprağa gömülü vaziyetteki  jelikan bidonlar içerisinde; 50 adet mayona takılı 7,62 milimetre çapında Bixi makine tüfeği fişeği, bir adet mayın/el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda sistemi cihazı, 6 adet büyük tüp, 4 adet yarısı kesilmiş tüp, 3 adet küçük tüp, bir adet pil bloğu, 66 adet küçük pil, 22 adet büyük pil, 459 metre elektrik kablosu, bir adet tarihi eser arama dedektörü, bir adet el radyosu, 3 adet uyku tulumu, 17 takım örgüt kıyafeti, 9 top 35 çarpı 1,5 metre ebatlarında örgüt kıyafeti kumaşı, 50 adet rulo şeklinde dikiş ipi, 4 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjör kılıfı, 2 adet örgütsel kitapve çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamanın devamında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarına istinaden delil niteliğine haiz olan mühimmat ve malzemelerin muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin  yerinde imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yol   kontrol ve adli  arama  faaliyetleri  neticesinde; geçici olarak teşkil edilen 7 adet şok yol kontrol ve arama noktalarında (YKN) görevli personel tarafından, bin 62 şahıs  ve  315 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 12 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan  alınan  karar  uyarınca  adli  arama faaliyeti  gerçekleştirilmiş, yakalanan 9 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." denildi.

"18 bin 699 bireyin uyuşturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçildi"

İcra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde 28,9 kilo toz esrar, 77,95 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 106 kilo 85 gram esrar ile 5 bin 974 kök kenevir bitkisi ile 103 kilo kenevir tohumunun ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, yerinde imha edilmiştir. Ele geçirilen ve imha edilen  uyuşturucu maddenin günlük kullanım değerleri göz önüne alındığında, bir günde toplam 18 bin 699 bireyin uyuşturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçilmiştir." diye belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55