,
  • BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Diyarbakır’da oy verme işlemleri başladı

Diyarbakır’da oy verme işlemleri başladı
Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Diyarbakır’da oy verme işlemleri saat 08.00’de başladı.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Diyarbakır’da oy verme işlemleri başladı.

Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kulp, Lice, Silvan, Eğil, Kocaköy ve merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ile Yenişehir ilçelerinde oy kullanma işlemleri akşam 17.00’de sona erecek.

Seçmenler, üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan, resimli, kimliği ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanabiliyor.

Cep telefonu ve fotoğraf makinası ile oy verme kabinine girilmesine izin verilmiyor.

Oy kullanan her seçmen daha sonra seçmen listesinde isminin karşısına oy kullandığına dair imza atıyor.

Sabah erkenden oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Mehmet Baran “Oyumu Diyarbakır Bağımsız Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’na verdim. Onun dürüst bir siyaset ve gerçek adalet ile yola çıktığına inanıyorum. Gönül ferahlığı ile oy verdim. Artık diğer siyasetçiler bize inandırıcı gelmediği için HÜDA PAR’ın ve Zekeriya Yapıcıoğlu’nun kazanmasını istiyorum.” dedi.

Vatandaşlardan Sedat Güler “Oyumu kullanmak için erkenden okula geldim. Oyumu İYİ Parti’ye verdim. Diyarbakır’da inanıyorum ki iki milletvekili çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kullandığı oyun hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Orhan Kaplan ise “Ben de diğer vatandaşlar gibi oy kullanmak için erkenden geldim. Bu kez oyumu Diyarbakır Bağımsız Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’na verdim. Adaletli olduğuna ve halkımızı Ankara’da en güzel şekilde temsil edeceğine inandığım için oyumu Yapıcıoğlu’na verdim. Seçimden sonra inşallah güzel şeylerin olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Okuma yazma bilmeyen ve aynı zamanda hasta olan eşine oy kullanma sırasında yardımcı olmak istediğini ama buna izin verilmediğini söyleyen Alaattin Yatkın “Sandık görevlilerine durumu izah ettim. Bize yardımcı olmalarını istedim. ‘Eşim oy kullanırken ben de yanında olayım.’ dedim. İzin vermediler. Eşim okuma yazma bilmediği için oy kullanamadık. Oyumuzun boşa gitmemesi gerekiyor. Görevlilerin bu konuda vatandaşa yardımcı olması gerekiyor. Oy insanın şahsiyetidir, kişiliğidir, vicdanıdır. Kim ülkeye hizmet ediyorsa oyunu ona vereceksin. Ülkenin geleceği adına oy kullanmalısın.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde 59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullanıyor. Diyarbakır'da ise oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 23 bin 391 olarak belirlendi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55