,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Diyarbakır'da geçersiz sayılan 26 bin oyda dikkat çeken ayrıntı

Diyarbakır'da geçersiz sayılan 26 bin oyda dikkat çeken ayrıntı
HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, Rehber TV'ye telefonla bağlanarak, Diyarbakır'da geçersiz sayılan oylarda aynı pusulada hem bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu hem de AK Partiye verilmesi nedeniyle 26 bin oyun geçersiz sayıldığını ifade etti.

HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, Diyarbakır'da aynı pusulada hem bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu hem de AK Partiye verilmesi nedeniyle 26 bin oyun geçersiz sayıldığını belirtti.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Vedat Turgut, Diyarbakır'da geçersiz sayılan 26 bin oyda dikkat çeken bir ayrıntı paylaştı.

Rehber TV'deki bir programa telefonla bağlanan Turgut, aynı pusulada hem bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu hem de AK Partiye verilmesi nedeniyle 26 bin oyun geçersiz sayıldığını ifade etti.

Turgut, dün itibariyle sakin ve huzurlu bir seçimi geride bıraktıklarını, bundan dolayı sandık başlarına gidip özgür iradeleriyle sandıklara oylarını yansıtan halka teşekkür etti.

HÜDA PAR'ın Türkiye geneli aldığı oy oranlarını değerlendiren Turgut, "HÜDA PAR, önünde baraj engeli olmasına rağmen, baraj engelli ile beraber medyanın engeli olmasına rağmen dikkat edilirse hemen hemen a'dan z'ye bütün partilerin propagandaları yapıldığı halde, haberleri yapıldığı halde HÜDA PAR'ın haberleri yapılmadı. HÜDA PAR medyaya yansıtılmamasına rağmen HÜDA PAR'a gönül veren üye ve gönüllerimiz Türkiye'nin birçok ilinde çalıştılar ve bu çalışmalarını semeresini aldılar. Zira daha önce seçimlere girip oy aldığımız yerlerde oylarımızın özellikle 2'ye, 3'e katlandığını gördük. Hakeza daha önce hiç üyemizin olmadığı, ulaşamadığımız, gitmediğimiz yerlerden de binlerce oy aldık." dedi.

"HÜDA PAR bir Türkiye Partisi olduğunu kanıtladı." diyen Turgut, "Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a kadar her taraftan on binlerce oy HÜDA PAR'a çıktı. Dolayısıyla bu minvalde bütün halkımıza HÜDA PAR'a gönül verenlere, barajı geçmeyeceğini bildiği halde HÜDA PAR siyasetine gönül verip oy veren seçmenlerimize, halkımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR'ın 7 Haziran seçimlerine 9 ilde girdiğini ve 70 binin üzerinde oy aldığını hatırlatan Turgut,  dünkü seçimlerde ise aynı illerde 97 bin 800 oy alarak yüzde 42'lik bir artış yakaladığına dikkat çekti.

Resmi olmayan sonuçlara göre ise dünkü seçimlerde HÜDA PAR'ın parti olarak 158 bin oy aldığını söyleyen Turgut, Diyarbakır ve Batman'da destekledikleri bağımsız adaylarla birlikte bunun 218 bine çıktığını belirtti.

Diyarbakır'da HÜDA PAR olarak destekledikleri bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu'nun pusuladaki yerinin dezavantajına değinen Turgut, "Bağımsız adayların pusuladaki isimleri 8 punto ile sonlarda yazılıyor. 7 bağımsız aday vardı Diyarbakır'da ve bunların da yerleri değiştirildi bilinçli bir şekilde. Buna rağmen 36 bin oy bize verildi." dedi.

Diyarbakır genelinde toplam 30 bini aşkın oyun geçersiz sayıldığına işaret eden Turgut, şu önemli detayı paylaştı:

"30 bin oy içerisinde 26 bin oyun hem bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu'na hem de AK Parti'ye verildiğini düşünüyoruz. Malumunuz HÜDA PAR, cumhurbaşkanı adayı çıkarmamıştı. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan demişti. Bunun bilinciyle hareket eden seçmenler maalesef aynı oy pusulasında hem bağımsız adaya hem de AK Parti'ye oy vermek suretiyle 26 bin oyluk bir kayıp vardır. Dolasıyla düz mantık yaptığımızda 36 bin ile 26 bini toplayacak olursak 62 bin oyla şu anda Diyarbakır'da seçilen vekillerden 5-10 bin oy daha fazla alacak şekilde meclise gidebilme umudu vardı."

"Bazı seçmenlerimiz, HÜDA PAR'ı ve bağımsız adaylarımızı cumhur ittifakı içerisinde yer aldığını düşünmüş olabilir"

Bu durumun bazı sebeplerinin olduğunu söyleyen Turgut, "Bazı seçmenlerimiz, HÜDA PAR'ı ve bağımsız adaylarımızı cumhur ittifakı içerisinde yer aldığını düşünmüş olabilir. Malumunuz, ittifak içindeki bir parti alanına basılmış mühür, sadece o partiye verilmiş bir oy olarak yazılıyor. İttifak içindeki birden fazla parti alanına gelecek şekilde basılan mühür sadece ittifakın ortak oylarına bir oy olarak yazıldı. Seçmenlerimizin bundan hareketle aynı pusulaya birden fazla mühür bastığını değerlendiriyoruz. Ayrıca cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin oy pusulalarının aynı zarfa konulması da özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızda kafa karışıklığına neden olmuş olabilir." diye belirtti.

Turgut, "Hem baraj engelliyle hem bağımsız olarak girildiği zaman, gerek pusulada fotoğrafının veya parti logosunun olmaması gerekse de bölgede okuma yazma bilmeyen yaşlıların, görmede sıkıntı yaşayanların verdiği oyları karıştırmaları söz konusu iken bu tablo karşımıza çıktı. Bununla birlikte hayırlı olsun diyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır ve Batman'daki bağımsız adaylarıyla birlikte HÜDA PAR'ın Türkiye geneli 218 bin ol aldığını belirten Turgut, "Bu elbette ki bir parti için yetersizdir. Bu bağlamda eksikliklerimiz muhakkak vardır. Yapmamız gerekip de yapamadıklarımız vardır. Toplantılarımızı yapacağız. Genel İdare Kurulu toplantımızı kısa bir sürede yapacağı.  Eksikliklerimizi görüp ona göre inşallah çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Zira HÜDA PAR bir Türkiye partisi olduğunu kanıtladı." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55