,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Diyarbakır'da fuar yapılacak alanında inceleme

Diyarbakır'da fuar yapılacak alanında inceleme
Diyarbakır'da 9'uncu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın yapılacağı alanda inceleme yapan Vali Hüseyin Aksoy, yapılacak düzenlemeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, beraberindeki heyetle Diyarbakır Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Vali Aksoy'a Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, ilgili kurumların müdürleri ve yöneticileri, iş dünyasının ve meslek kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aksoy, 3,5 milyon TL harcanarak yeniden düzenlenen fuar alanının daha iyi bir konuma getirildiğini söyledi.

Aksoy, "Bölgede fuarcılık anlamında güzel bir organizasyon yapmak için bizlere bir fırsat doğdu. 18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu fuara herkesi bekliyoruz. Firma olarak burada yer almak isteyenler, ziyaretçi olmak isteyenler rahatlıkla fuarımıza gelebilirler. Diyarbakır'da fuarımızı gezme noktasında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaklarını buradan ifade edebiliriz." dedi.

Diyarbakır'ın önemli bir tarım şehri olduğunu dile getiren Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Tarımsal üretimin daha üst noktalara taşınması adına Devlet Su İşleri Müdürlüğümüzce yürütülen sulama projeleri var. Silvan Barajı başta olmak üzere birçok alanda yatırımların devam ettiğini, yapılan barajlarda üretim hatlarının devam ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Sulu tarıma geçildiğinde bölgede tarımsal üretimin daha iyi bir konuma geleceğinin, ürün çeşitliliğinin daha da farklılaşacağını da belirtmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır tarımda daha fazla söz sahibi olacak. Tarım ekonomisinde kendini daha iyi bir konuma taşımış olacak. Bu tarım organizasyonu da bir anlamda Diyarbakır'ın bir tarım şehri ve hayvancılık şehri olması noktasında önemli katkıları beraberinde getirmiş olacak."

Fuarda tarıma dair son teknolojilerinin tanıtımının yapılacağına da değinen Aksoy, "Fuarları özellikle son teknoloji ile geliştirilmiş olan ürünlerin de tanıtımının yapıldığı, tarımda inovasyonun daha iyi bir noktaya taşınması yolunda yeni çalışmaların ortaya konulduğu bir organizasyon olarak da görmek mümkün. Yine bu tarım fuarımızda bir çalıştay gerçekleştirilecek. Tarımda inovasyon konulu olacak ve konusunda uzman kişiler yer alacak. Bu fuarın Diyarbakır'ımıza, Diyarbakır'daki tarım ve hayvancılığa katkı sunmasını temenni ediyorum. Bu fuar organizasyonunda emeği geçen Ticaret ve Sanayi Odamıza, Ticaret Borsamıza, esnaf ve sanatkarlarımıza, Organize Sanayi Bölgemize ve fuar organizasyonunu gerçekleştiren TÜYAP'a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

DTSO Başkanı Sayar ise "Biz Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kalkınma Bakanlığımıza fuar alanımızı yenilemek için bir proje başvurusu yapmıştık. Valimizin katkılarıyla bu projemiz onaylandı. Bu proje kapsamında fuar alanımızın fiziki yapısını iyileştirdik. Tarım aletleri için 4 bin 200 metrekarelik sergi alanı oluşturduk. Yapılacak olan fuara yoğun bir ilgi var. Bir önceki dönem ile karşılaştırdığımızda yüzde 20 daha fazla katılımcı başvurusu var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55