,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Diyarbakır’da "Bir Kereden Çok Şey Olur" programı

Diyarbakır’da "Bir Kereden Çok Şey Olur" programı
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şubesi ve Diyarbakır İl Müftülüğü koordinatörlüğünce uyuşturucu bağımlılığında dikkat çekmek amacıyla "Bir Kereden Çok Şey Olur’ programı düzenlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "Bir Kereden Çok Şey Olur" programı düzenlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şubesi ve Diyarbakır İl Müftülüğü koordinatörlüğünce Kayapınar ilçesinde bulunan Hz. Ali Camii Konferans Salonunda uyuşturucu bağımlılığında dikkat çekmek amacıyla "Bir Kereden Çok Şey Olur’ programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Yahya Öger, uyuşturucu madde çeşitlerinin arttığına işaret etti.

Öger, "Düne kadar esrardan bahsediliyordu. Sentetik uyuşturucudan bahsediliyor fakat şu anda çok daha değişik uyuşturucu maddelerin piyasaya girdiğini görebiliyoruz." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, tanık olduğu bir olayı şöyle anlattı:

"Uyuşturucuyu eken de alan da satan da zalimdir"

"Surların dibinde gelen misafirlerimi gezdiriyorum. Harabe olan yerlerinde, 16 yaşındaki oğlum, 'Baba gördün mü?' diye sordu. 'Neyi' dedim. 'Bak, biri uyuşturucu çekiyor' dedi. Benzetmek olmasın, benim delikanlının yaşlarında bir delikanlı çekmiş olduğu uyuşturucunun etkisiyle tiril tiril titriyor. Bundan birkaç gün sonra Ulu Camii'de bir cuma vaazı vardı. O cuma vaazımda söylediğim cümleleri burada tekrar etmek istiyorum: Uyuşturucuyu eken, mısır tarlalarının arasına, pamuk tarlalarının arasına uyuşturucuyu eken bu camide namaz kılan cemaat, -ulu Camii söylemiyorum ama- bu bölgenin insanı. Uzaydan kimse gelmiyor. Uyuşturucuyu satan bu bölgenin insanı, uyuşturucuyu satın alıp da Surların dibinde çekmiş olduğu uyuşturucuyla titreyen 3-5 aya ya da 3-5 yıl sonra fazla miktarda aldığı uyuşturucu etkisiyle ölen de sizin çocuklarınız. Vallahi kim bu uyuşturucuyu ekiyorsa zalimdir. Kim satıyorsa zalimdir. Kim alıyorsa zalimdir. Kim de bu tütün gibisidir, mahsuru yoktur, alıp satabilirsiniz diye fetva veriyorsa o da katmerli zalimdir. Bizim, bağımlılıkla mücadele derken önce kafa ile zihniyetle mücadele etmemiz gerekir."

İşliyen,  “Uyuşturucuya, fuhuş batağına ve çirkeflik tuzağına ses çıkartmazsak, eğer seyirci kalırsak,  bu çocuklar uyuşturucu batağında ya da başka tuzaklarda ölürlerse inan cennete gitmezler. Biz de kendi çocuklarımızı cehenneme gönderen zalim insanlar oluruz. Mücadele etmemiz lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55