,
  • BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Diyarbakır'da 7 katlı binanın kolonları çatladı 3 bina tedbir amaçlı boşaltıldı

Diyarbakır'da 7 katlı binanın kolonları çatladı 3 bina tedbir amaçlı boşaltıldı
Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 7 katlı bir binanın taşıyıcı kolonlarına suyun sızmasından dolayı kolonu çatlayan bina ve yanındaki 2 apartman tedbir amaçlı tahliye edildi.

36 kolunu bulunan binanın 6 taşıyıcı kolona suyun sızmasından dolayı çatlaklık meydana geldiğini fark eden bina sakinleri, 112 acil sağlık, polis, zabıta ve AFAD'a haber verdi. Polis ekipleri ve zabıtalar bölgede güvenlik önlemi alırken, AFAD ekipleri de binada incelemelerde bulundu. Yapılan incelemenin ardından binanın 6 taşıyıcı kolonunda çatlaklık tespit edildi.

Binada çatlaklık tespit edilmesinin ardından ekipler, bina sakinlerini yıkılma tehlikesine karşı tahliye etti. Ekipler, kolonu çatlayan binanın yanında bulunan iki apartmanı da tedbir amaçlı boşalttı. Kolonu çatlayan binanın etrafında bulunan vatandaşların dağılması için belediye araçlarından anons yapılırken, AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinin ardından bina ile ilgili karar verileceği öğrenildi.

Tesadüfen 7-8 aydır boş olan kapıcı dairesine gittiğini ve kolonun çatladığını fark ettiğini söyleyen Mehmet İdris Hacı, tesisatçıyı aradığını ve tesisatçının da suyun vanasını kapattığını, taşıyıcı kolonun çatladığını bir sonraki gün fark ettiğini söyledi.

“Daire boş olduğu için kolonlardan su geldiğini kimse fark edememiş”

Hacı, “Ben tesadüfen 6-7 aydır boş olan kapıcı dairesine bir tur attım. Kapıyı açınca dairenin kolonlarında suyun aktığını gördüm.  Daire boş olduğu için kolonlardan su geldiğini kimse fark edememiş. Bende bunun üzerine tesisatçıyı aradım. Tesisatçı geldi su vanasını kapattı ve yarın tekrar gelip bakacağını söyledi. Bende ertesi gün saat 15.00 sıralarında tekrar bakmaya gittim. Kolonlara baktığımda kolonların etrafındaki su birikintisi kurumuş ama kolon ciddi bir şekilde zarar görmüş. Bende bunu bina sakinlerine söyledim. Ben belediye, imara ve polisleri aradım. Onlarda gelip benim kaldığım binayı ve etrafımızdaki 2 binayı tahliye ettiler. Yetkililer ne yapmamamız gerektiği noktasında bilgi verecekler.” dedi.

"Polisler binanın kolonlarına bakınca boşaltmamızı istedi"

Bina sakinlerinden Hayrettin Ulaşmış ise, kendisine haber verilmesi üzerine polisi aradığını belirterek, “Biz olayın farkında değildik. Bina sakinlerinden biri bize gelip, kolonların çatladığını söyledi. Bizde bunu üzerine polis ekiplerini aradık. Polislerde kolonlara bakınca binanın riskli olduğunu söyleyip boşaltmamızı istediler.  Bizde dışarıya çıktık ama eşyalarımız içerde kaldı. Yetkilerde kolonu sağlamlaştıracaklarını eşyaları o şekilde alabileceğimiz söylediler.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55