,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Diyarbakır’da 52 okulda Z Kütüphane'nin açıldı

Diyarbakır’da 52 okulda Z Kütüphane'nin açıldı
Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 8 anaokulu, 22 ilkokul, 15 ortaokul ve 9 lisede 3 milyon 500 bin TL’nin harcandığı ve 500 bin kitabın yer aldığı 52 adet Z Kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

​Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki 52 okulda Z Kütüphane'nin açılışı yapıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 8 anaokulu, 22 ilkokul, 15 ortaokul ve 9 lisede 3 milyon 500 bin TL’nin harcandığı ve 500 bin kitabın yer aldığı 52 adet Z Kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulunda yapılan törene; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Zafer Halis Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, ilgili kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, tüm bu dönüşümlerin temel bir hedefinin çocukları ve gençleri okullarda mutlu ederek geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, “Yeni bir süreçte Kayapınar'da özellikle Z Kütüphane bağlamında bugün itibariyle 52 tane kütüphaneyi okullarımızda hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onun dışında içinde bulunduğumuz okulda hepinizin gördüğü gibi görsel alanda, özellikle kültürel ve sanatsal anlamda bu tip bu okulda yaptığımız gibi temel altyapıları iyileştiren müzikten heykele, resimden görsel alana bir dizi çok özel bir değişim ve dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Bu prototip üzerinden yaklaşık 25 okulumuzda bu yıl sona ermeden tamamlayacağız. Tüm bu dönüşümlerin temel bir hedefi var. Çocuklarımızın, gençlerimizi okullarda mutlu etmek ve geleceğe hazırlamak. Özgüvenleri olan, beceri ve yetenekleriyle kendilerini mutlu edecek alanlarda katkı koyan ve geleceğe hazırlanan. Şüphesiz başarı bir bütün olarak baktığınızda bunlarsız olmaz. Eğitimde başarıyı sadece akademik başarı olarak değil, çocuklarımızın okulda mutlu olmasını sağlayacak, hayata karşı hazırlayacak ve hayatın her alanında yetenekleri ve eğitimleri doğrultusunda iddialı kılacak bir perspektifte değerlendiriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Güzeloğlu, konuşmalarının ardından Z Kütüphanesinin açılış kurdelesini kesti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55