,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Diyarbakır OSB'de mevcut yönetim de seçimde yarışacak

Diyarbakır OSB'de mevcut yönetim de seçimde yarışacak
​Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde hafta sonu yapılacak olan yönetim seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, kendilerinin de mavi listede aday olduklarını söyledi.

 

Organize Sanayi Bölgesi'nde cumartesi günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinde mavi, beyaz ve yeşil renkleriyle belirtilen 3 liste yarışacak. OSB seçimlerinde 3 listenin yarışmasının bir ilk olduğunu söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, adaylara başarılar diledi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Fidan, yapılacak seçimde yeni yönetime aday olduğunu belirterek görevini yürüttüğü 4 yıllık OSB yöneticiliği süresince yaptığı çalışmalar, gelinen süreç ve bundan sonra tamamlamayı hedeflediği projeleri paylaştı.

Yaklaşık 4 senelik OSB yönetimi süresince 2 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü ifade eden Fidan, "Bu dönem 3 liste olarak seçime giriyoruz ve bu OSB'de ilk kez yaşanan bir durum. Şu ana kadar Organize Sanayi Bölgesinde hiçbir zaman 3 liste olmadı ve ilk kez 3 liste olarak seçime giriyoruz. Her listenin kendine özgü ayrı çalışmaları var ve hangi yönetim kazanırsa iyi çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Görev yürüttüğümüz 4 sene içerisinde güzel çalışmalarımız oldu. Bu sene bizimle beraber 3 listenin olması da geçirdiğimiz dönem içerisinde güzel çalışmaların yapıldığının göstergesidir. Bu seçimde yeniden yönetime gelirsek aynı şekilde hizmet vereceğimize inanıyoruz." dedi.

Diyarbakır OSB'de mevcut yönetim de seçimde yarışacak

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan

"2023 sonunda çalışan sayımızı 22 bine çıkarmayı hedefliyoruz"

Son 4 yıllık yönetim sürecinde yaptıkları çalışmalar ve gelinen süreç hakkında bilgi veren Fidan, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde üretimde olan 218 tane fabrika vardı. Bugün bu sayı 300'e ulaşmış durumda. Yani 4 yıl içerisindeki artış oranı yüzde 37'dir. Bu da beraberinde istihdam, ihracat ve yatırımı getirmektedir. Çalışan 6 bin 500 sayısı şu anda 13 bin. Verdiğimiz arsalarla beraber yaptığımız yatırımlar 2023 sonunda biterse bu sayıyı 22 bine çıkarmayı hedefliyoruz ama bu rakam da bizi tatmin etmiyor. Çalışan sayısının 40-50 bin olabilmesi için herhangi bir sebep yok. Nitekim devletin çıkardığı 6'ıncı teşvik bölgesi yasası içerisinde Diyarbakır var ve bu kapsamda Diyarbakır'a gelen yatırımcılar var."

Fidan, "Bilindiği üzere kurulan tekstil OSB ve 4 etaplı bölgemizde şu an yer yok. Geçtiğimiz günlerde dahil ettiğimiz 5'inci etap bakanlık tarafından imzalandı. Onun için de yer seçimi devreye girecek ve inşallah yıl sonuna kadar yetişeceğini düşünüyoruz. Tek amacımız Diyarbakır'daki istihdamı arttırabilmektir. Bizler siyasi parti değil, üretici sanayicileriz ve üzerimizde en çok emeği olan da çalışan kardeşlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır OSB'de mevcut yönetim de seçimde yarışacak

"Bazı aktivite ve sosyal tesislere yönelik çok farklı projelerimiz var"

Pandemi sürecinde son 26 yılın en yüksek enerjisini tükettiklerine dikkat çeken Fidan, bu verinin kayıtlarla mevcut olduğunu ifade ederek "Salgın döneminde 45-60 gün fabrikalar kapalı kalsa da daha sonradan yoğun çalışmalarımız neticesinde üretimle beraber fabrika sayılarımızı arttırdık. Şayet yönetime gelirsek tek hedefimiz istihdam ve yatırımı arttırmaktır. Yönetim olarak 11 seçilmişimiz ve kentin önemli STK'ları var. Bizler devlet, seçilmiş ve STK'larla ortak paydada buluşmak istiyoruz. Bu seçimi tek kazanacak olanın Diyarbakır olacağını söylüyoruz. Bu konuda bize düşen bir görev varsa hazırız." şeklinde konuştu.

İleriye dönük projelerini de paylaşan Fidan, "OSB 1 ve 2'nci etap hatları 26-27 yıllık hatlardır. Yönetimde olduğumuz süreçte bunu Dünya Bankası ve Sanayi Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar neticesinde yaklaşık 70 milyonluk elektrik hattın tamamını yerin altına almak için bir proje sunduk ve bu da ön onaydan geçti. Biz ya da başkası olur, bunu takip etmesi gerekir. İleriye dönük bazı aktivite ve sosyal tesis projelerimiz var. OSB'de çalışan çocuklu bayan kardeşlerimiz için OSB'nin girişi solunda sosyal tesis, sağındaki boş alana da bir kreş projemiz var. Nitekim buna benzer 17-18 projemiz var ve bu projelerin faydalı olacağını düşünüyoruz." diye belirtti.

Fidan, "Şu an beklemekte olan 5'inci etap projemiz onaylandı. Onu artık yeni yönetim takip edecek. 4'üncü etabın bu sene sonunda 9 ve 10'uncu ay itibariyle alt yapı projesi bitiyor. Sanayici için her zaman elimizden gelen en güzel şeyleri yapmaya çalıştık. Nihayetinde hepimiz dostuz, biriz ve aileyiz. Bu seçimde 270 kişi oy kullanacak ve bunun yüzde 80'i birbirini tanıyor. Seçim günü gelip geçer ama öncesinde olduğu gibi sonrasında da yine arkadaşız. Şu an bakanlıkta bekleyen proje 5'inci etabın elektrik alt yapısına ilişkin projeler takip edilirse güzel şeyler olacağına inanıyorum." dedi.

"Bu seçimi tek kazanacak olan Diyarbakır olacak"

Çalışanların talepleri değerlendirildiğinde OSB'ye çok sayıda iş başvuruları olduğunu ve yeniden yönetime gelmeleri durumunda bununla ilgili bir havuz sistemi oluşturup yapılan başvuruları bir arada toplayarak ihtiyaç doğrultusunda fabrikaların erişimine sunacaklarının altını çizen Fidan, bu şekilde fabrikaların aradığı profildeki personeli istihdam edebilme imkanına sahip olabileceğini söyledi.

Sanayicinin taleplerinin ise buraya ulaşımın rahatlaması, ihracatı arttırılması ve kalifiye elemen sorununun çözülmesi olduğunu dile getiren Fidan, bunun da sadece OSB yönetimiyle değil kentin bileşenleriyle yapılacak çalışma olduğunun altını çizdi.

Fidan, "Diyarbakır kentinin ekonomisi OSB ile sağlanıyor. OSB kentin ekonomi lokomotifidir. Biz diyoruz ki 13 bin kişi az, bunu 30 bin yapalım ki bu da zor bir şey değil. Kent dışında yaşayan zengin iş adamlarımız var. Buraya yatırım yapsınlar. İnsanlarımız çalışıp evine ekmek götürebilsin. Burada iş ve aşı oluşturabilir, yatırımları çoğaltıp istihdamı arttırabilirsek Diyarbakır'ın kaybedecek bir dakikası bile olmayacak. Kentin bileşenleri, seçilmişleri ve STK'ları hep birlikte ortak payda buluşursak kent kazanır biz kazanırız Diyarbakır kazanır. 14 Mayıs Cumartesi günü seçimimiz var. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin." temennisinde bulundu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55