,
  • BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Diyarbakır Muhammedi sevdaya hazır

Diyarbakır Muhammedi sevdaya hazır
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yarın Newroz Parkı Miting Alanı'nda yapılacak olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

Yarın Newroz Parkı Miting Alanı'nda yapılacak olan "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

Etkinliğin yapılacağı Newruz Parkı Miting Alanı, Tevhid ve Peygamber Sevdalıları flamaları ile donatılırken, 6-8 Ekim olaylarında PKK ve yandaşları tarafından katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, İslami çalışmalarından dolayı yine PKK'lilerce şehid edilen Aytaç Baran ve Yeni Zelanda katliamında şehid edilen Müslümanlar unutulmayarak fotoları dev kulelerde yerini aldı.

Günlerdir çeşitli çalışmalarla vatandaşlar etkinliğe davet edilirken, bugün itibariyle anons araçları Diyarbakır'ın sokak ve caddelerini gezerek Diyarbakırlıları etkinliğe katılmaya davet etti.   

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren etkinlik tertip komitesi koordinatörlerinden Cemil Cahit Ünsal, etkinlik alanındaki çalışmaların bittiğini ve Diyarbakır'ın Muhammedi sevdaya hazır olduğunu dile getirdi.

Ünsal, "Etkinlik alanında hazırlıklar bitti. Dünden itibaren kardeşlerimiz alanda yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Aslında aylardır bu hazırlık yapılıyordu. Artık bugün son diyebiliriz, etkinlik alanı her şeyiyle hazır İnşallah. Yarın güzel bir gün olacak. Hep birlikte sahabeler ve Peygamberler şehri Diyarbakır halkımızı bu etkinliğe davet ediyorum." dedi.

Alandaki organizasyona ilişkin açıklama yapan Ünsal, "Yarın buraya büyük bir ekran kurulacak. Gelen halkımız, rahat bir şekilde etkinliği izleyebilirler. Çünkü platform rahat görünmese de bu ekrandan alandaki peygamber sevdalısı halkımız rahat bir şekilde izleyebilecekler. Onun dışında misafir platformumuz bulunacak. Yurtdışından bazı misafirlerimiz var, onlara da yer ayarlanmış. Halkımızın yiyecek ihtiyacını gidermek için hem bayanlar hem de erkekler tarafına kermes kuruldu, onun hazırlıkları yapılıyor. Yarın sabah itibariyle inşallah bu hazırlıklar da tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca alanda 1 büyük sağlık çadırı olmak üzere toplamda 4 sağlık çadırı kurulacak. Burada 50 civarında sağlıkçı kardeşimiz gönüllü olarak görev alacaklar. Ayrıca erkek ve bayan olmak üzere binin üzerinde görevlimiz olacak ve onların görev yerleri de hazırdır. Platformun arka kısmında kurulacak kayıp çadırımız var. Orada da 50'nin üzerinde görevli kardeşimiz görev yapacaklardır."

İlan ve tanıtım çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Ünsal, "Bugün iki gündür Diyarbakır'ın neredeyse her sokağında, caddesinde 10'a yakın anons aracımız dolaşıyor. Bu vesileyle halkımızı davet ediyorlar. Zaten 100 binin üzerinde 40 hadisten oluşan kitaplar ve bununla birlikte el ilanları da evlere tek tek dağıtıldı. " dedi.

Diyarbakır halkını etkinliğe davet eden Ünsal, son olarak şunları söyledi:

"Tüm Diyarbakır halkını Peygamber Efendimizi anma etkinliğine davet ediyoruz. İnşallah güzel bir etkinlik olacak. Her yıl olduğu gibi birbirinden değerli hatiplerimiz, sanatçıların seslendireceği ilahiler olacak. İnşallah tekrardan halkımızı bu etkinliğine davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55