,
  • BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Diyarbakır Muhammedi âşıkları bekliyor

Diyarbakır Muhammedi âşıkları bekliyor
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bugün Newroz Parkı Miting Alanı'nda yapılacak olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

​Diyarbakır’da bugün yapılacak "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için hazırlıklar tamamlanırken, Newroz Parkı Miting Alanı Muhammedi âşıkları bekliyor.

Etkinliğin yapılacağı Newroz Parkı Miting Alanı, Tevhid ve Peygamber Sevdalıları flamaları ile donatılırken, 6-8 Ekim olaylarında PKK ve yandaşları tarafından katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, İslami çalışmalarından dolayı yine PKK'lilerce şehid edilen Aytaç Baran, Yeni Zelanda katliamında şehid edilen Müslümanlar ve Mısır’da idam edilen Müslümanları anan pankartlar asıldı.

Günlerdir çeşitli çalışmalarla vatandaşlar etkinliğe davet edilirken, Diyarbakır'ın sokak ve caddelerini gezen anons araçları Diyarbakırlıları etkinliğe katılmaya davet etti.  

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Etkinlik Düzenleme Kurulu, etkinlik alanındaki çalışmaların bittiğini ve Diyarbakır'ın Muhammedi sevdaya hazır olduğunu dile getirdi.

Kurul yetkilileri, "Etkinlik alanında hazırlıklar bitti. Kardeşlerimiz alanda yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Aslında aylardır bu hazırlık yapılıyordu. Etkinlik alanı her şeyiyle hazır İnşallah... Bugün güzel bir gün olacak." dedi.

Alandaki organizasyona ilişkin açıklama yapan yetkililer, "Alanda büyük bir ekran kuruldu. Gelen halkımız, rahat bir şekilde etkinliği izleyebilirler. Çünkü platform rahat görünmese de bu ekrandan alandaki Peygamber sevdalısı halkımız rahat bir şekilde izleyebilecekler. Onun dışında misafir platformumuz bulunuyor. Yurtdışından bazı misafirlerimiz var, onlara da yer ayarlanmış. Halkımızın yiyecek ihtiyacını gidermek için hem bayanlar hem de erkekler tarafına kermes kuruldu, onun hazırlıkları yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililer şunları kaydetti: "Ayrıca alanda bir büyük sağlık çadırı olmak üzere toplamda 4 sağlık çadırı kuruldu. Burada 50 civarında sağlıkçı kardeşimiz gönüllü olarak görev alacaklar. Ayrıca erkek ve bayan olmak üzere binin üzerinde görevlimiz olacak ve onların görev yerleri de hazırdır. Platformun arka kısmında kurulacak kayıp çadırımız var. Orada da 50'nin üzerinde görevli kardeşimiz görev yapacaklardır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55