,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Diyarbakır 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingine hazırlanıyor

Diyarbakır 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingine hazırlanıyor
Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci siyonistlerin sözde 'başkenti' olarak tanıması kararı, HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingiyle protesto edilecek.

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da pazar günü düzenlenecek olan 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitinginin hazırlıkları devam ediyor.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci siyonistlerin sözde 'başkenti' olarak tanıması kararı, HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingiyle protesto edilecek.

Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda saat 13.00'te düzenlenecek olan mitingin hazırlıkları tüm heyecanıyla devam ediyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği mitinge davet amacıyla kentin çeşitli yerlerine pankart ve afişler asıldı.

Yapılan hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Şükrü Aksoy, mitingden bir gün önce anons araçlarının şehrin her yerini gezip, halkı mitinge davet edeceklerini belirtti.

Kudüs'ün ümmeti şiarı olduğuna vurgu yapan Aksoy, pazar günü düzenlenecek mitinge tüm halkı davet etti.

Emperyalist ABD'nin kararının yok hükmünde olduğunu dile getiren Aksoy, "Kudüs tüm Müslümanların, İslam ümmetinin şiarıdır. Kudüs bir bütündür, parçalanamaz. Özellikle son zamanlarda Kudüs ile ilgili ABD tarafından alınan karar bizim için bir hiç hükmündedir, bu kabul edilemez. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs meselesi ile ilgili almış olduğu kararlar, eskiye göre alınan kararlara göre umut verici ve güzel gelişme olmasına rağmen yetersizdir. İslam İşbirliği Teşkilatı, daha ciddi kararlar alabilirdi. Örneğin, israil ve ABD ile olan ilişkiler gözden geçirebilirdi. Askeri ve ekonomik bazı yaptırımlara gidilebilirdi, ama bu eksik kaldı. İslam ümmetinin umudu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın daha kalıcı daha ciddi kararlar alması yönündedir." dedi.

"Halkımızı 'Haydi Kudüs sevdalıları İstasyon Meydanı'na' diyerek mitinge davet ediyoruz"

Pazar günü düzenlenecek olan mitinge katılım çağrısı yapan Aksoy, "HÜDA PAR olarak genel merkezimizin almış olduğu kararla, Diyarbakır'da geniş çaplı bir miting tertiplemeyi düşündük ve il başkanlığı olarak hummalı bir çalışma içerisine girdik. Tüm teşkilatlarımızla bu hummalı çalışmanın içerisine girmeyle beraber, tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, kanaat önderlerini, ilçe başkanlarımızla beraber davet ettik ve davet etmeye de devam ediyoruz. Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki mitingin hassasiyeti ve önemi elbette ki çok büyüktür. Tüm halkımızın buna iştirak etmesini bekliyoruz. Yani 'Ben gitmesem ne olur' denilmesin. Tüm sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle beraber, halkımızın desteğiyle inşallah coşkulu bir katılımla beraber bu mitingimizi yapacağız. Bu çerçevede şehrin dört bir tarafına brandalar ve afişler astık, el ilanları dağıtmaya çalıştık. Cumartesi günü anons arabasıyla tüm halkımıza duyuruda bulunacağız. Tüm halkımızın iştirakini bekliyoruz. Halkımızı 'Haydi Kudüs sevdalıları İstasyon Meydanı'na' diyerek mitinge davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55