,
  • BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Diyarbakır İl Müftü Vekili Akbaş: UZEM ile evlerimiz adeta bir Kur’an pınarına dönecek

Diyarbakır İl Müftü Vekili Akbaş: UZEM ile evlerimiz adeta bir Kur’an pınarına dönecek
Diyarbakır İl Müftü Vekili ve Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş, Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülecek olan Yaz Kur’an Kursları, Uzaktan Eğitim (UZEM) projesinden tüm vatandaşların yararlanması gerektiğini belirtti.

​Coronavirüs salgını nedeniyle bu yıl camilerde verilemeyecek olan Yaz Kur’an Kursları, Uzaktan Eğitim (UZEM) ile internet üzerinden başvuru yapan öğrencilere TV ve bilgisayar gibi iletişim araçları üzerinden yapılacak.

Diyarbakır İl Müftü Vekili ve Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş, Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülecek olan bu projeden tüm vatandaşların yararlanması gerektiğini belirtti.

Ekranlarda ve dijital ortamlarda gerçekleştirilecek Yaz Kur’an Kursu eğitimi ile evlerimizin adeta bir Kur’an pınarına döneceğini belirten Akbaş, bu şekilde herkesin Kur’an bilinci ve ilmi ile donanacağına dikkat çekti.

Eğitim süresince okutulacak kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz karşılanacağını hatırlatan Akbaş, vatandaşların dilerse il ve ilçedeki müftülüklerden dilerlerse de PDF şeklinde sistem üzerinden indirip derslerini takip edebileceğini vurguladı.

Diyarbakır’da hem müftülük hem de öğreticiler olarak Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü bu anlamlı projenin takipçisi olduklarını belirten Akbaş, halkımıza her türlü hizmeti götürmeye devam edeceklerini söyledi.

“Virüsten dolayı Yaz Kur’an Kurslarımız bu yıl dijital ortamda devam edecek”

Coronavirus salgınından dolayı Yaz Kur’an Kursunun bu yıl dijital ortamda gerçekleşeceğini hatırlatan Akbaş, “Malumunuz yaz Kur’an Kursu dönemi 8-9 haftalık bir süreç. Yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığımız bu hizmeti halkımıza sunmaktadır. Tabi Coronavirus salgını nedeni ile kış dönemi eğitimlerimiz biraz sekteye uğramakla beraber dijital ortamda devam ediyor. Yaz Kur’an Kurslarımız da bu şekilde dijital ortamda devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Halkımız sistem üzerinden kayıtlarını yaparak bu hizmetten yararlanabilecek”

Vatandaşların uzaktan eğitim ile Yaz Kur’an Kursundan yararlanması için sistem üzerinden kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Akbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Diyanet TV ile yaptığı iş birliği çalışmaları neticesi ile halkımıza evlerinde Yaz Kur’an Kursları eğitimleri sunacak inşallah. Halkımız sistem ve internet üzerinden müracaatlarını yapıp Diyanet TV veya diğer iletişim araçlarını kullanarak bu hizmetten faydalanabileceklerdir. Bu şekilde bu yayınları halkımız takip ederek Kur’an-ı Kerim ilmiyle ve bilinci ile donanmış olacaklar.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımız derslerini ücretsiz verilecek kitaplardan takip edebilecek”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temin edilecek ders kitaplarının ücretsiz dağıtılacağını belirten Akbaş, “Diyarbakır ilimizde geçmiş yıllarda ortalama 75-80 bin arası öğrenci potansiyeli olup camilerimizde ve bütün Kur’an kurslarımızda görevlilerimiz bu hizmeti sunmaya çalıştı bugüne kadar. Şimdi de yine müftülüğümüz ve öğreticilerimiz sistem üzerinden öğrencilerini takip edip bu hizmeti yürütmektedirler. Ayrıca bu yıl ki dijital ortamlarda halkımıza sunulacak bu hizmet için kitaplar ücretsiz bir şekilde dağıtılacaktır. Kitaplar Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ücretsiz dağıtılmak üzere illere gönderildi. Böylece vatandaşlarımız sistem üzerinden kayıtlarını yaptıktan sonra dilerlerse il ve ilçedeki müftülüklerimizden dilerlerse de sistem üzerinden PDF şeklinde indirip bu hizmetten faydalanabileceklerdir.” dedi.

Yaz Kur’an Kursu eğitimini ekranlardan takip etmek isteyen vatandaşlara hatırlatmada bulunan Akbaş, “Yaz Kur’an Kursu’nu TV yayınından takip etmek isteyen vatandaşlarımız her gün saat 10.30’da ekranları karşısında olduklarında derslerini takip edebilecekleridir. Temennimiz bu dönemin bereketli geçmesidir. Müslüman kişi zamanını en iyi şekilde değerlendiren kişidir. Bizler de bundan dolayı hayatta olduğumuz müddetçe her anımızı değerlendirmek zorundayız. Allah, Kur’an’a adanmış bir hayatı bizlere nasip etsin inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55