,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C

Diyarbakır 3'üncü günde de Mescid-i Aksa için meydanları doldurdu

Diyarbakır 3'üncü günde de Mescid-i Aksa için meydanları doldurdu
​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde Şeyh Said Meydanı'nda bir araya gelen Diyarbakırlılar, işgalci Siyonist terör şebekesinin saldırılarını kınamak amacıyla kentte kilometrelerce uzunlukta araç konvoyları oluşturdu.

 

Diyarbakır'da HÜDA PAR öncülüğünde bugün 3'üncüsü düzenlenen "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" etkinliğine binlerce kişi katıldı.

 

Programda cemaatle kılınan yatsı namazının ardından Mescid-i Aksa şehitleri için Gıyabi Cenaze Namazı kılındı.

Binlerce kişi kılınan namazın ardından ellerini semaya açarak hep bir ağızdan dualar etti.

Etkinlikte söz alan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Müslümanların asla Avrupa ya da ABD'den medet ummaması gerektiğini belirtti.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik

Yahudilerin yaptıkları zulüm ve haksızlıkların 3 bin yıl öncesine dayandığına vurgu yapan Çelik, "Yahudiler geçmişte Hazreti Musa'ya ve diğer Peygamberlere yaptıkları zulüm ve hakaretlerin aynısını Hazreti Muhammed ve ashabına da yapmıştır. Allah Medine'deki Yahudileri anlatırken 3 bin yıl önce yaşanmış olayı anlatır ama muhatap olarak Medine'deki Yahudileri kabul eder ve onların atalarıyla aynı olduğunu söyler. Yahudiler, kıyamete kadar aşağılık fikirlerinden ve karaktersizliklerinden asla vazgeçmeyeceklerdir." dedi.

"Geçmişte Afrika'nın birçok ülkesini işgal edip milyonlarca insanı katleden Avrupa değişmemiştir"

Siyonist işgalcilerin elinde bulundurduğu silahların bir etkisinin olmadığını ve kavim olarak aslında korkak olduklarına dikkati çeken Çelik, "Onlar Hazreti Musa'yı savaşta nasıl yalnız bırakan yahudilerle bugün İzzettin Kassam Tugayları'nın roketleri ve mermilerinin sesi geldiğinde kaçacak delik arayan yahudiler aynı zihniyettedirler. Yahudiler ve Mescid-i Aksa biz İslam Ümmet'inin kıyamete kadar imtihanıdır. Buradaki tekbirlerimiz ve konuşmalarımız kendisini israile köle olarak gören ABD'ye karşı değildir. Biz ABD veya Avrupa'dan medet beklemiyoruz. Bunların ve kafirlerin adaleti yoktur." ifadelerini kullandı.

Filistin meselesi için Avrupa ülkeleri ve ABD'den asla Mescid-i Aksa ve Kudüs'e duyarlı olmalarını beklemediklerinin altını çizen Çelik, "Bugün Irak'ı, Suriye'yi kan gölüne getirip Yemen'de fitne ateşi yakan ülkeler bunlardır. Ayrıca ruhunu ve benliğini onlara satmış hain Körfez Kralları da bunlardandır. Bizim ilacımız birlik olmaktan geçer. Birlik olmazsak gücümüz kaybolur ve perişan oluruz. Bizim ilacımız yine bizdedir. Birlik olup vehm korkusunu kalbimizden çıkartırsak o zaman siyonist yahudilerin sonu gelir." şeklinde konuştu.

"Karakterini ve ruhunu satmış bazı insanlar halen israili ve ABD'yi savunuyorlar."

Peygamber Efendimizin bin 400 yıl önceden bu günleri işaret ettiğini belirten Çelik, " İslam Ümmeti 2 milyar nüfusa dayandı. Buna rağmen bugün neden Kudüs esir, Gazze'ye bombalar yağıyor; Arakan, Irak ve Suriye kan ağlıyor? Bu 2 milyar Müslüman nerede? Peygamber Efendimizin dediği gibi ölüm korkusu ve dünya sevgisi kalbimizde yer etmiştir. Sosyal medyada bir takım karakterini ve ruhunu satmış insanlar halen israili ve ABD'yi savunuyorlar. Bizim içimizde bulunan bu insanlar 2 milyar Müslümana rağmen nereden cesaret alıyorlar? Bizim mahallemizde bize nasıl hakaret edebiliyorlar ve tekbir seslerinden rahatsız olabiliyorlar?" ifadelerini kullandı.

"İsrailin yıkıldığı gün, tüm Müslüman ve gayrimüslim mustaz'afların rahata erişeceği gündür"

Allah'ın galibiyeti sayıya değil; samimiyete, ihlasa ve duaya bağladığını dile getiren Çelik, bir zamanlar şimdiki israil ve ABD'nin konumunda olan Calut'u sadece bir taşın yendiğini söyleyerek konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

"Allah'ın izniyle Hazreti Davud'un attığı bir taş; zamanın netanyahusunu, ABD'sini ve israilini yere serdi. Bugün bize lazım olan samimiyet, ihlas ve mücadeledir. Kalbimizdeki ölüm ve dünya korkusunu çıkartıp herhangi bir yerdeki mazlumlara veya Filistin'e sahip çıkmaktır. Filistin sadece Arapların değil, ümmetin meselesidir. İsrailin yıkıldığı gün, yeryüzünde bulunan Müslüman ya da gayrimüslim mustaz'afların rahata erişeceği gündür. O yüzden üzülüp gevşemeyelim. İnanın ki buradaki tekbirlerimiz israilin ve yerli israillilerin kalbine korku salıyor. Allah-u Teala bizi kendi davasının mücadelesinden bir an dahi alıkoymasın inşallah"

Onurumuz ve hürriyetimiz olan İslam beldelerinin işgal altında olup buraların çiğnenip kirletilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Siyonist zulmün bugün Kudüs'te, Gazze'de ve İslam beldelerinde zalimlerle beraber yürüttüğü işgalleri ve zulümleri asla kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Zalimler bizi asla susturamayacak. Zayıf ve güçsüz olabiliriz ama asla boyun eğip teslim olmayacağız, direneceğiz. Bugün Gazze ve Mescid-i Aksa'da ki yiğitler bu direnişin en önemli iftiharı ve gücü olarak bize bunu öğretmekteler." dedi.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç

"Filistin'de küresel güçlerin desteğiyle zülüm devam ediyor"

Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i izzet bilenlerin mücadelesini bir saniye bile olsun yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Koç, "Filistin'de küresel güçlerin desteğiyle zülüm devam ediyor. Ama sadece bu zulmü görsek yanılmış oluruz. Aynı zamanda Filistin'de direnişte devam ediyor. 1948 yılından beri bedel ödeyip teslim olmayan Müslümanlarda var. Buradan onlara selamlarımızı ve desteklerimizi yolluyoruz, kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz." şeklinde konuştu.

 Siyonizmin en güçlü propaganda aracının korkutmak ve yıldırmak olduğunu söyleyen Koç, "Kendileri bütün halkların kalbinde çok güçlü oldukları vehmini uyandırmaya ve bunu yaygınlaştırmaya çalıştırmaktalar. Güçlü oldukları propagandasını yapmaktalar. Rabbimizin izniyle mazlum, mustaz'af ve müminler ayağa kalkıp bir olduklarında karşılarında siyonistler ya da diğer zalimler duramayacak. Evet küresel sistem teknik donanımıyla, askeriyesiyle, basınıyla ve diğer imkanlarıyla güçlüdür, ama asla yenilmez değildir." ifadelerini kullandı.

Filistin meselesinin bir toprak meselesi ya da kavim meselesi olmadığını belirten Koç, "Filistin meselesi ümmetin iman meselesidir ve akidevi bir mücadeledir. Bu yüzden Rabbimiz müminlerin hep birlikte bu siyonist zulme karşı mücadele etmemizi emrediyor. Siyonistler korkaktır. Bunlar Müslümanların dağınıklığından istifade edip suskunluğundan yararlanıyorlar. Filistinli kardeşlerimizi asla unutup mücadelelerin de yalnız bırakmamalıyız. İnanıyoruz ki siyonistler yenilip cehennemin dibine sürüleceklerdir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55