,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

​Diyanet-Sen'den "Din ve Toplum" temalı fotoğraf yarışması

​Diyanet-Sen'den "Din ve Toplum" temalı fotoğraf yarışması
​Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) tarafından düzenlenecek "2'nci Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf" yarışmasının başvuruları başladı.

Yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) onayı ile gerçekleştiriliyor. Yarışma, Müslümanları konu almasıyla da dünyada ilk ve tek FİAP onaylı Fotoğraf yarışması olma özelliğini taşıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, fotoğrafın, zamanın en etkili iletişim araçlarından biri olduğunu belirtti.

Güldemir, "İletişim teknolojilerinde meydana gelen baş döndürücü gelişmelerin de etkisiyle, hızla yayılan ve toplumun bütün katmanları arasında fazlasıyla ilgi gören fotoğrafın günümüz yaşamının en canlı amatör-profesyonel uğraşısı, hobisi ve sanat etkinliği olduğu bir gerçektir. Fotoğrafçılar, yaşadığı coğrafyayı merak eden, araştıran ve sahip çıkan, yaşamda ayrıntıları gören ve gösteren, sosyal duyarlılık oluşturma konusunda sıra dışı özgür insanlardır." dedi.

Düzenleyecekleri yarışmayla; yaşayan İslam, İslam kültür ve medeniyetinin izdüşümleri, Müslümanlar ve sanat eserlerinin görüntülenmesini arzu ettiklerini söyleyen Güldemir, "Yarışma, İslam’ın yeryüzünde sahip olduğu kültürel, tarihi, sanat ve mimari varlıkları; bunların insanlar ve doğayla olan ilişkilerini, Müslümanların dini eylem ve hareketlerinin, kültür varlıklarıyla birlikteliğini ortaya koymayı hedeflemektedir. Müslümanların yaşadıkları coğrafyayı, çevreyi, belde ve şehirleri nasıl anlamlandırdıkları ve mamur hâle getirdiklerini kaliteli fotoğraflarla toplumlara tanıtıp, İslam kültür ve medeniyetinin, tarihi ve kültürel varlıklarının ne denli değerli olduklarının farkındalığını artırarak sanatsal kaygılarla fotoğraflanmasıdır. Yarışmanın konusu, yaşayan İslam kültür ve medeniyetinin çeşitli coğrafya ve beldelerdeki izdüşümleri ile insanların bunlarla olan ilişkileridir." ifadelerini kullandı.

Güldemir, fotoğraf sanatına gönül vermiş amatör, profesyonel tüm sanat severleri yarışmalarına katılmaya davet etti.

Yarışma ödülleri şöyle:

"FIAP altın madalya + 4 bin TL

TFSF altın madalya + 4 bin TL

FIAP gümüş madalya + 3 bin TL

TFSF gümüş madalya + 3 bin TL

FIAP bronz madalya + 2 bin TL

TFSF bronz madalya + 2 bin TL

FIAP mansiyon (6 adet) + bin TL

Sergilemeler (50 adet) + sertifika"

FIAP en iyi fotoğrafçı ödülü, toplamda en fazla kabul (sergileme + ödül) alan katılımcıya verilecek.

16 Ocak tarihinde başlayan fotoğraf yarışmasının başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde sona erecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55