,
  • BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: Camilerin tüm giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: Camilerin tüm giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır
Bütçe görüşmeleri devam ederken camilerin giderlerine ilişkin açıklamada bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, camilerin elektrik faturalarının genel bütçeden karşılanması gerektiğini söyledi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, cami aydınlatma giderlerinin Diyanet-Sen’in girişimleri sonucu genel bütçeden karşılanmaya başlandığını ancak ısıtma ve soğutma giderleri konusunda halen sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Talebimiz kesinlikle camilerimiz aynı aydınlatmada olduğu gibi ısıtma ve soğutma giderlerini de devletimiz tarafından karşılanması gerekir.” dedi.  

Bütçe görüşmeleri devam ederken İLKHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yıldız, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın harcama kalemlerine göre meclisten de bütçe ona göre ayarlanıyor. Bütçe görüşmeleri neticesinde de meclis genel kurulu onayıyla Diyanet İşleri Başkanlığına belli bir bütçe tahsis ediliyor. Dolayısıyla özellikle camilerimizin aydınlatma giderleri, devletimiz tarafından kısmi olarak karşılanmaktadır. Yasal olarak tamamen karşılanması gerekiyor ama bazen geçtiğimiz dönemler gereği bütçe kısıtlamaları ve daraltmalarından dolayı kısmı şekilde karşılanması için yardımcı olunuyor. Soğutma ve ısıtma noktasında kesinlikle tamamen bunu camiler kendileri karşılamak zorunda kalıyor. Dolayısıyla bu da ülkemizin çeşitli bölgelerinde çok sıkıntılara ve mağduriyetlere sebep oluyor. Tabi elektrik müessesesi özelleştirildiği için dolayısıyla ibadethane muamelesi yapılmıyor ve direk faturaları geciktirildiği zaman elektrikler kesiliyor. Belki icralık oluyor. Ülkemizin birçok noktasında bu konuda sıkıntılarla karşılaşılıyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Yıldız, şunları aktardı:

“Diyanet-Sen olarak talebimiz kesinlikle camilerimizin, aynı aydınlatmada olduğu gibi ısıtma ve soğutma giderlerinin de devletimiz tarafından karşılanması ve bu konuda ülkemizin çeşitli bölgelerinde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi gerekir. Sanki hükümet cami elektriklerini kesiyormuş gibi camileri karanlığa boğuyormuş gibi bir takım art niyetli insanların da oluşturmaya çalıştığı algıların bu anlamda yıkılarak bir rahatlama oluşturacağını ve bu konudaki taleplerimizi de tüm yetkililerimize, başkanlığımıza ve hükümetin yetkililerine de iletiyoruz. İnşallah bunları takip ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55