,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Diyanet Sen: "Diyanet İşleri Başkanlığı itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor"

Diyanet Sen: "Diyanet İşleri Başkanlığı itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor"
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, son günlerde kimi art niyetli kişi ve çevrelerin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanını hedef almasına yönelik basın açıklaması yaptı.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, son günlerde bazı art niyetli çevrelerin Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirtti.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, son günlerde kimi art niyetli kişi ve çevrelerin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanını hedef almasına yönelik basın açıklaması yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının hedef gösterilmesine tepki gösterilen açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının bilinçli bir şekilde dış kaynaklar tarafından hedef alındığı belirtildi.

İl Müftülüğü binası önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Diyanet İşleri Başkanlığını ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelediklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmanın hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemeyeceğini söyleyen Cihan, "Diyanet İşleri Başkanını insanı bir davranış olan, geçmiş olsun ziyareti üzerinden yıpratmaya kalkmak, son günlerde hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de Atatürk üzerinden dindarlarla laikleri karşı karşıya getirme projesi olarak okunmalıdır. 28 Şubat ve 27 Nisan dönemlerinin aktif aktörlerinin de tekrar sahne aldığı, bu proje tamamen dış kaynaklı bir projedir. Aslında maksat Atatürk ve dindarlık üzerinden toplumu germek ve bölmektir. Topluma zehirli bir hava pompalanıyor, daha önce defalarca işlediği görülmüş laik-dindar fay hattını harekete geçirmek için provokasyon peşinde olanlara bu millet fırsat vermeyecektir." dedi.

"Alışıla gelmiş bir saldırı sistemi haline getirilmiştir"

Hiçbir din görevlisinin oyuna gelmeyeceğini vurgulayan Cihan, "Diyanet İşleri Başkanının üzerinden kurumumuzu hedef aldıklarının farkındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın dünyada ve Türkiye’de sergilediği misyon ve sorumluluğun bazı odakları rahatsız ettiğini iyi biliyoruz. Başkanlığımızın çalışmalarını sekteye uğratmak, itibarsızlaştırmaya kalkmak dünden bu güne alışıla gelmiş bir saldırı sistemi haline getirilmiştir." diye konuştu.

"Diyanet İşleri Başkanlığı’nı yıpratma kampanyasıdır"

Açıklamanın devamında Cihan şunları söyledi: "Diyanet-Sen olarak hiç bir surette fitne ateşini hiç kimsenin yakmasına izin vermeyeceğiz. Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bugün Diyanet’e yapılan bu saldırlar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığına ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında Diyanet-Sen olarak ‘diyanetime dokunma, diyanetine sahip çık’ diyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55