,
  • BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Diyanet İşleri Başkanlığından "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu"

Diyanet İşleri Başkanlığından "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu"
Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde düzenlenecek sempozyuma katılmak isteyenlerin, tebliğ özetlerini bugün teslim etmeleri gerekiyor. Kabul edilen tebliğler, 15 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

​Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl tarihlerinin yakın olması nedeniyle ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ ile Mevlid-i Nebi Haftası'nı birlikte kutlayacak.

Hafta vesilesiyle düzenlenecek olan ‘Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nun konusu ise, 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada"1-3 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumla, Hazreti Peygamberin davet ve irşat metodundan hareketle içinde bulunduğumuz toplumun ve zamanın ruhuna uygun bir strateji geliştirmeye çalışmak, İslam medeniyetinde caminin önemine güçlü bir şekilde vurgu yapmak, cami merkezli irşat faaliyetlerinin değerlendirmesini yaparak bu konuda bir gelecek perspektifi belirlemeye gayret etmek, günümüz dünyasında Diyanet İşleri Başkanlığınca toplumun farklı kesimlerine yönelik gerçekleştirilen irşat faaliyetlerinde kullanılması gereken dil, takip edilmesi gereken üslup ve metot noktasında ortaya konan fikir, düşünce ve tecrübelerden istifade etmek amaçlanıyor." denildi.

Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde düzenlenecek sempozyuma katılmak isteyenlerin, tebliğ özetlerini bugün teslim etmeleri gerekiyor. Kabul edilen tebliğler, 15 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

Sempozyuma katılma hakkı elde edenlerin tebliğ metinlerini teslim edecekleri son tarih ise 19 Eylül 2022 olarak belirlendi. Sempozyum programının ilanı ise, 28 Eylül 2022 tarihinde yapılacak.

Katılım şartları

Ankara’da düzenlenecek olan sempozyuma kabul edilecek tebliğlerde, bilimsel ve özgün olmaları, tebliğ özetlerinin konuyu 300 ile 400 kelime ile ana hatlarıyla açıklaması, özetlerin Türkçe, Arapça veya İngilizce olması ve katılım formu kullanılarak [email protected] adresine e-posta ile gönderilmesi, tebliğ metinlerinin 5000 ile 7000 kelime arasında olması şartları aranacak.

Ayrıca tebliğ metinleri http://mevlidinebi.diyanet.gov.tr adresinde ilan edilen yazım kuralları çerçevesinde hazırlanacak.

Sempozyum başlıkları

Sempozyumda, “Mabet Geleneği: Tarihi, Değeri ve Dönüşümü”, “Peygamberimiz ve Cami”, “Peygamberimiz, Davet ve İrşat”, “Tarihsel ve Modern Süreçte Davet ve İrşat”, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cami ve İrşat Hizmetleri Bağlamındaki Çalışmaları” konuları ele alınacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55